„Pochází z Uherského Hradiště a náš klub je jeho první trenérské angažmá. V loňské sezoně hrál ještě aktivně fotbalovou soutěž za Hrubou Vrbku,“ informuje ekonomický manažer klubu Pavel Čaňo.

Jednapadesátiletý Blažek, který v kariéře prošel Medlovicemi, Stříbrnicemi, Mařaticemi, Buchlovicemi nebo Uherským Ostrohem, vystřídá ve funkci Ladislava Kalinu, který v Březové skončil po posledním podzimním zápase na vlastní žádost.

„Působil u nás sedm let. Za odvedenou práci mu musíme poděkovat, protože mužstvo dovedl do okresního přeboru, kde s ním vždy hrál na špici tabulky,“ upozorňuje Čaňo.

Nový trenér se chopil kormidla na začátku ledna, kdy na Březové odstartovala zimní příprava. S týmem se připravoval vždy v pátek a v neděli. Hráči Sokola nyní nabírají kondici a ladí formu především na umělé trávě v Uherském Brodě, kde absolvují tradiční zimní turnaj.

Fotbalistky Slovácka vstoupily do jarní části ženské ligy těsnou výhrou v Liberci.
Fotbalistky Slovácka vstoupily do jara výhrou v Liberci. Rozhodla Dubcová

Březová ve třech přípravných duelech získala jenom bod po remíze s Havřicemi, s béčkem Strání i Lhotou u Malenovic jasně prohrála.

Vedení klubu nyní dotahuje příchod tří hráčů ze Slovenska. Posily z Dolné a Horné Súče už s týmem trénují, nyní se vedou jednání mezi kluby. Nový trenér může na jaře počítat s Dominikem Jankůjem, jenž se stal novým kapitánem.

Fotbal by měl hrát i David Čaňo, který je momentálně zraněný. Jinak tým zůstává pohromadě, žádná z opor neskončila. Pokračovat bude i kanonýr Pomajbík.

„Vzhledem k tomu, v jaké se nacházíme situaci, je naším primárním cílem záchrana v soutěži. Samozřejmě všichni věříme, že změna trenéra přinesla do mužstva nový impulz a že nasbíráme co nejvíce bodů a v tabulce se posuneme více nahoru,“ dodává Čaňo.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...