Ženské lize vládne právě Slavia, která díky poslednímu triumfu přeskočila konkurenční Spartu, v letošní sezoně neztratila ještě ani bod.

„Slavia byla favorit a byla dominantní, ale myslím si, že jsme hrály dobře v bloku. Dali jsme první gól a soupeřky začaly více tlačit. I když jsme dvakrát inkasovaly, tak nás to nepoložilo. Bylo to sice na jednu branku, ale docela herně vyrovnané a Slavii jsme dobře dostupovaly. Druhý poločas jsme za mě byly vyrovnaným soupeřem,“ hodnotila zkušená obránkyně Slovácka Nikola Sedláčková.

Moravankám vyšel v Praze náramně vstup do utkání. V 10. minutě totiž zahrála rukou ve vápně Slávistka Šlajsová a Dubcová se z penalty poslala celek z Uherského Hradiště do rychlého vedení.

To však bylo ze strany Slovácka v první půli skoro vše. Hostující tým se po většinu času jenom bránil, odolával náporu favorita.

Pražanky po inkasované brance přidaly a soupeřky přehrávaly. Necidová ještě hlavičkovala po rohovém kopu přímo do náruče gólmanky Růžičkové, ale Černá se po individuální akci nemýlila a srovnala na 1:1.

Fotbalistky Slavie stačily ještě do přestávky výsledek otočit, když se po rohu Šušanské prosadila hlavičkující Szewieczková.

Stoperka Slovácka Lucie Jelínková obdržela pozvánku do ženské fotbalové reprezentace.
Spartě vyšlo všechno, na co sáhla, míní fotbalistka Jelínková. Co reprezentace?

Nejlepší střelkyně mohla dát v první půli ještě jeden gól, ale v jasné šanci pálila pouze do dobře postavené Růžičkové.

Hostující brankářka spoluhráčky podržela i při střele Khýrové a ráně Veselé z boku. Pokus Krejčiříkové skončil zase vedle.

Slavia po přestávce už tak výraznou převahu neměla, přesto mohla své vedení několikrát navýšit. Střelu Šlajsové ale vytáhla výtečná Růžičková na roh, po kterém Janků vykopávala míč z brankové čáry.

V zakončení později neuspěla ani Khýrová.

Pražanky odpor soupeře zlomily až chvíli před koncem, kdy si po centru Khýrové a hlavičce Šlajsové vstřelila Janků vlastní gól.

Fotbalistky Slovácka letos proti pražským „S“ třikrát vedly, na body to však nestačilo. „Myslím si, že se přibližujeme. I holky, na to, jak jsou mladé, se s tím dobře perou. Dříve jsme se po inkasované brance sesypaly, ale jak jsou spoluhráčky mladé, tak jsou v tomto sebevědomější. Ani nevím, jestli je vlastně dobře, když vedeme, ale nedokážeme přidat druhý gól,“ uvedla Sedláčková. 

1. fotbalová liga žen, dohrávka 2. kola -

SK Slavia Praha – 1. FC Slovácko 3:1 (2:1)

Branky: 16. Černá, 39. Szewieczková, 88. Janků vlastní - 11. Dubcová z penalty
Rozhodčí: Holakovská - Špindlerová, Hessová (Macháček)
Žlutá karta: Krejčířová (Slovácko)
Diváci: 150
Slavia: Lukášová – Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Khýrová – Pincová – Černá (89. Huvarová), Šurnovská, Krejčiříková (78. Bendová), Veselá (85. K. Růžičková) – Szewieczková. Trenér: Kolomazník.
Slovácko: B. Růžičková – Sedláčková, Krejčířová , Janků, Valášková – Jonášová (72. Janíková), Příkaská (84. Polášková), Dubcová – Morávková (72. Bayerová), Waltrová (72. Žufánková), Pěčková (78. Molková). Trenér: Bláha.