„Budeme hrát trošku jiný fotbal,“ slibuje nový kunovický trenér.

Zatímco v minulých ročnících slovácký celek nastupoval v obvyklém rozestavení se čtyřmi obránci, čtyřmi záložníky a dvěma útočníky, v novém ročníku bude hrát systémem 3-2-3-2.

„Sestavu jsme trošku přeházeli, měla by být ofenzivnější. I když jsme dříve až tolik branek nedávali, mužstvo je útočně laděné. My chceme ale ofenzivu vyvážit s obrannou činností,“ říká Chaloupka.

I když se Kunovice budou v I.A třídě skupině B prezentovat trošku jinak, ze svých ambic neslevují. „Zase chceme hrát co nejvýš,“ přiznal bývalý hráč Mutěnic, Veselí nad Moravou, Kyjova, Spytihněvi nebo Osvětiman.

Jednatřicetiletý útočník Ondřej Zýbal (v červeném dresu) po osmi letech končí v Osvětimanech.
Osvětimany přišly o kanonýra Zýbala. S Ratíškovicemi i tak hrály 5:5

Chaloupka bude mít k dispozici téměř stejný kádr jako jeho strýc. Na Bělince zůstaly všechny opory, včetně Bihariho. Fit jsou Petřek s Dufkou, uzdravil se také brankář Pěgřim.

Dobrou zprávou je setrvání útočníka Pavla Kříže. Zkušený forvard sice chtěl s fotbalem seknout, nakonec však bude dál pokračovat. „Jsem rád, že jsem ho přemluvil,“ usmívá se Chaloupka.

Zatímco u kapitána týmu vyjednávání vyšlo, u dalšího kamaráda nepochodil. Kunovice lanařily i Ondřeje Čtvrtníčka, který po konci v divizním Strání návrat na zelené trávníky odmítá.

„Pauza způsobená covidem byla strašně dlouhá. Ondra už nemá extra zájem pokračovat,“ říká Chaloupka.

Ten navíc do mužstva zapracovává čtyři šikovné dorostence. Šanci mezi muži dostanou Svoboda, Marovič i další kluci, naopak brankář Němčický zamířil do Kroměříže, kde bude chytat za dorost Hanácké Slavie.

Jinak všichni hráči zůstali. Vedení klubu společně s trenérem lanaří ještě jednoho záložníka a gólmana. „Uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale se složením mužstva jsem spokojený,“ přiznává.

Kunovičtí fotbalisté začali se společným tréninkem v úterý. Až do startu nového ročníku se budou připravovat dvakrát týdně.

O víkendu je čeká turnaj ve Starém Městě, pak přijde na řadu pohárový duel se Zborovicemi a v případě triumfu je čeká duel s Osvětimany.

Fotbalisté Hluku (modrobílé dresy) v rámci letní přípravy přestříleli Brumov 6:3.
Podívejte se: kanonýr Hluku Martiš exceloval. Brumovu nasázel pět branek

Do sezony vstoupí na začátku srpna venkovním utkáním ve Fryštáku.

Do té doby mají čas se sehrát. Po rozvolnění opatření Kunovice sehrály jenom dva duely. Ve Veselí nad Moravou prohrály 1:2, ve Zlechově zvítězily 4:0, i když trenér Chaloupka výsledek nijak nepřeceňuje, protože hosté byli posílení i o hráče Boršic.

„Jinak jsme nehráli, ale jenom trénovali,“ dodává.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...