„Bylo to velké trápení, ale urvali jsme to a to nám tentokrát stačí,“ říká hrdina pátečního souboje.

Defenzivní středopolař Jiskry udeřil ze vzduchu. Protivníka sundal ve 40. minutě po odvrácené standardní situaci a přesném centru z levé strany.

„Bylo to trošku štěstí, protože se na mě hráči Polešovic vykašlali a nechali mě tam samotného, takže už to stačilo jenom trefit,“ líčí s úsměvem.

Kromě gólové akce toho ale favorit v šestnáctce soupeře mnoho neměl. Šancí si domácí vypracovali jen pár, taky úvodní nápor se nekonal.

Zdroj: Libor Kopl

„Hosté měli pevnou obranu, hráli z hlubokého bloku, přes který jsme se nemohli dostat, ale jeden gól nám nakonec stačil,“ oddechl si Sonntag mladší.

Fotbalistům Starého Města uškodil také rozbitý trávník. Hrací plocha na Širůchu totiž dostává zabrat, po deštích je terén hlavně u střídaček hodně rozbitý. „Je to hlavní problém,“ prohlásil mladý záložník. „Širůch není v nejlepším stavu, hřiště nám dělá velké obtíže,“ přiznává.

Fotbalisté Starého Města (žluté dresy) v 5. kole krajské I. B třídy skupiny C zdolali Polešovice 1:0.
Podívejte se: Polešovice trápily vedoucí Staré Město, rozhodla hlavička Sonntaga

Hráči Jiskry ale nakonec všechny nástrahy překonali a doklopýtali k páté výhře. A byť se na na domácí nadřeli víc než čekali, už jim ji nikdo nevezme. „Myslím, že máme na to vyhrát všechny zápasy,“ troufá si Sonntag, který ve Starém Města nastupuje pod vlastním tátou.

„Trénoval mě už kdysi v žácích, ale pořád je to trošku náročnější. Doma se naštěstí o fotbale moc nebavíme, nijak zvlášť jej nerozebíráme,“ tvrdí rodák z Velehradu, jenž v mládeži působil také v Boršicích.

„Jako malý jsem celkem dlouho chytával, ale jak jsem přešel do Jiskry, přesunul jsem se do pole, kde jsem zůstal“ říká.

Nyní nastupuje na pozici defenzivního záložníka, ale jak duel s Polešovicemi ukázal, umí dát i gól.

Sonntag se kromě fotbalu věnuje hlavně škole. Letos odmaturoval na elektrotechnické průmyslovce v Uherském Hradišti a chystá se na vysokou školu do Zlína, kde bude navštěvovat Fakultu aplikované informatiky.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...