„Za výhru jsme rádi. Zápas jsme si užili, byť kluci už mají v hlavě, že postupují, takže chtíč a odhodlanost není taková, jaká by měla být, ale v naší hře byly i dobré fáze. Jenom škoda, že jsme asi na třicet minut ve druhé půli přestali hrát, čehož soupeř využil a skóre. Celkově jsme ale o ten jede gól byli lepší,“ míní hostující trenér Vladimír Stančík.

Domácí porážka mrzela o to víc, že po změně stran zvrátili nepříznivý stav a díky brankám Nováka skóre srovnali z 1:3 na 3:3. Cenný bod jim ale nakonec prokouzl mezi prsty.

Krajský přebor, 25. kolo -
FK LUHAČOVICE – FC STRÁNÍ 3:4 (1:2)
Branky:
61. a 71. Jakub Novák, 11. Alex Löbb - 14. Filip Hruboš, 41. Robin Holík, 51. Luboš Miklovič 88. Adam Řihák z penalty. Rozhodčí: Ambroz - Dobiáš, Filgas. Diváci: 120.

„Je to velká škoda. Bohužel zkušený Kryšpín udělá takto dětinskou chybu, která nám prohraje zápas,“ štvalo luhačovického kouče Jana Jelínka.

Snaživý domácí levý bek v šestnáctce hloupě fauloval Holíka a sudí Ambroz správně ukázal na bílý puntík.

Míč si vzal Řihák, který i se štěstím pokutový kop proměnil.

„Porážka mě mrzí pro to, že jsme ve druhé půlce zlepšili pohyb i hru a výsledek krásně dotáhli,“ uvedl Jelínek.

Jeho tým skóroval výhradně po brejkových akcích. Skóre v 11. minutě otevřel Löbb, favorita ale po trefě Hruboše výsledek okamžitě srovnal.

„V první půli se nám brejky příliš nedařily. Až když kluci začali plnit pokyny, tak to šlo,“ prohlásil luhačovický trenér.

Strání bylo nebezpečnější i aktivnější. Horňák ve vyložené šanci ještě selhal, ale Holík krátce před přestávkou výsledek překlopil na stranu hostů.

Fotbalista FC Strání Adam Řihák po zápase v Luhačovicích 

Zdroj: Libor Kopl

Šťastnou branku staršího bratra viděl i krajní obránce Plzně Libor Holík.

Když v úvodu druhé půle Miklovič i s pomocí břevna propálil Švece potřetí, zdálo se být rozhodnuto. Celek z Uherskohradišťska ale v poklidném duelu viditelně zvolnil a nechal hrát i protivníka.

V 61. minutě se za hostující obranou ocitl Novák, jenž přehodil vyběhnutého gólmana Čubíka a elegantně snížil. O ofsajd v žádném případě nešlo, na levé straně se totiž zapomněl Pavluš.

Defenziva Strání nefungovala ideálně. Po přihrávce střídajícího Zábojníka Novák ranou do šibenice srovnal na 3:3.

V závěru bylo šťastnější Strání, které i v lázeňském městě potvrdilo svoji letošní dominanci, byť zdaleka neukázalo všechno.

Fotbalisté Hluku ovládli páteční finále Poháru OFS Uherské Hradiště Jarošovský pivovar, když na stadionu ligového Slovácka zdolali Horní Němčí.
ANALÝZA možných postupů a sestupů v okresech. Kdo zvažuje návrat z kraje?

Zápas ovlivnily absence i fakt, že ani jednomu z týmů na konci sezony o nic nejde.

„Byli jsme v okleštěné sestavě. Chyběli nám čtyři nebo pět hráčů, ale stejně na tom byl soupeř,“ ví Stančík.

„Látáme to celou sezonu. Máme objektivní příčiny, které nám nedovolí hrát v nějaké formě. Sezona není podařená, ale Strání přijelo taky oslabené. Jeho kvalita ale byla obrovská,“ ocenil Jelínek. „Hosté byli ve všem lepší. Jeho výhra je zasloužená,“ uznal luhačovický trenér.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...