Těsná porážka Moravanky hodně bolela. „Je škoda, že jsme to alespoň jednou nedotáhli,“ povzdechl si domácí trenér Petr Vlachovský.

„Bylo to podobné utkání jako před dvěma týdny. Stejně jako minule chvíli před koncem neubráníme rohový kop a zbytečně inkasujeme,“ litoval.

Zatímco na umělé trávě brala děvčata z Uherského Hradiště alespoň bod, na přírodní trávě neskórovala a padla.

„Byl to remízový zápas bez větších šancí. Na umělce se dalo alespoň kombinovat, balon na ní neskákal. My máme technické družstvo, podobný terén pro nás není. Sparta má důraznější hráčky, měla mírnou převahu, ale až na jednu situaci vyložené šance neměla,“ hodnotil Vlachovský.

Je pravda, že diváci moc pohledných akcí neviděli. „Na těžkém terénu to byly jenom souboje a válka,“ uvedl Vlachovský, který počítal raněné.

Kouč Slovácka už na konci prvního poločasu přišel o Střížovou. Mládežnická reprezentantka si nezaviněně poranila koleno a musela střídat.

Ještě horší chvíle přinesl závěr střetnutí, kdy se na polovině hřiště hlavami srazily spoluhráčky Polášková s Bláhovou. Obě fotbalistky Slovácka zůstaly po drsném střetu otřesené ležet na ploše, na Bělinku pro ně přijela sanitka.

Házenkářky Kunovic (černé dresy) se v první lize žen drží mezi elitní trojicí.
Kunovice jasně přehrály Velké Meziříčí, k bodům pomohla i posila ze Zlína

Bláhová měla pořádnou bouli na hlavě, Polášková dopadla ještě hůře. Obličej si raději skrývala v ručníku.

„Mrzí nás to. Snad to nebude nic tak vážného,“ doufá Vlachovský.

Nebýt nešťastného konce, mohly se Moravanky utěšovat alespoň dobrým výkonem. Takto celý tým myslel na zraněné parťačky.

I divákům nešťastný moment pokazil celý zápas. V první půli toho ale moc k vidění nebylo.

Vzruch přišel až po přestávce. Hlavičku Frazier na poslední chvíli zblokovala Pěčková, na druhé straně po standardní situaci Jonášová zakončoval stoperka Jelínková těsně nad. Mimo mířila i Polášková. 

Deset minut před koncem prováhala vhodný okamžik k zakončení hostující Polcarová. Rozhodnutí přišlo až po rohovém kopu, kdy se hlavou prosadil nepokrytá kapitánka Martínková.

Fotbalistky Sparty se ve finále Poháru FAČR utkají se Slavií, která ve druhém semifinálovém duelu vyřadila Viktorii Plzeň po výsledku 6:0.

Finále Poháru žen FAČR je na programu v květnu.

Nyní má liga reprezentační přestávku. Svěřenkyně trenéra Vlachovského vstoupí do nadstavby po Velikonocích soubojem na Slavii.

Semifinále Poháru žen FAČR -
1. FC SLOVÁCKO – AC SPARTA PRAHA 0:1 (0:0) 
Branka:
 83. Martínková. Rozhodčí: Suchá - Čampišová, Uhlířová (Hulcký). Bez žlutých karet. Diváci: 120
Slovácko: Růžičková - Valášková, Klímová, Jelínková, Pěčková - Ferencová (85. Bláhová), Krejčířová, Střížová (45.+1. Bayerová) - Jonášová - Žufánková, Polášková (90. Janků).
Sparta: Schneider - Vyštejnová, Dědinová, Pochmanová, Dlasková - Polcarová, Stárová, Sonntagová (90.+5. Jaleca) - Frazier (67. Paulenová), Martínková, Chang (78. Kotrčová).