„Hledání nebylo vůbec jednoduché. Oslovili jsme více trenérů, ale nakonec jsme zvolili právě Milana Kroupu, na kterého jsem dostal nějaké doporučení. I když fungoval převážně u mládeže, má do toho chuť a chce nám pomoct,“ říká předseda fotbalového oddílu TJ Sokol Újezdec-Těšov Vladislav Lorenc.

Padesátiletý Kroupa je rodák z Vlčnova. Kromě mateřského oddílu chytal za Kunovice, Havřice či Hluk, naposledy byl v Korytné, kde ukončil brankářskou kariéru a dal se na trénování.

Byl šéftrenérem vlčnovské akademie, v minulosti působil u mládeže Hluku, Kunovic a Starého Města. Nyní přebírá muže Újezdce, kteří v posledním soutěžním ročníku skončili na jedenácté příčce.

I cílem pro nadcházející sezonu bude hlavně záchrana krajské soutěže. „Chceme být v klidu. Uvidíme po pár kolech, jak na tom jsme,“ uvedl Lorenc.

Záložník David Křiva v příští sezoně povede fotbalisty Buchlovic z pozice hrajícího trenéra.
Místo Rakouska hrající trenér. Kapitán Křiva v Buchlovicích střídá Soviše

Mužstvo se bude muset vypořádat s koncem nejen Libora Pilky, ale i dlouholetého kapitána Miroslava Kobzinka.

Naopak opory Červenka, Pěnička, Solařík či Smejkal by mělypokračovat, zůstává i brankář Pochylý. Vedení klubu chce v létě kádr doplnit a rozšířit především o mladé kluky. „Není nás rozhodně dvacet, takže potřebujeme nějaké hráče sehnat. Něco máme rozjednané. Uvidíme, co z toho se nám podaří dotáhnout,“ uvedl Lorenc.

Fotbalisté Újezdce začínají přípravu na novou sezonu ve středu 13. července. Před zápasem 2. kola krajského poháru proti Dolnímu Němčí odehrají jedno nebo dvě přípravné utkání.

V klubu se věnují i mládeži. Újezdec, který má přípravku a žáky, znovu obnovil spolupráci se sousedním Uherským Brodem, kde se stal šéftrenérem mládeže právě jeho bývalý kouč Zdeněk Šebesta.

Aleš Zlínský se stal novým trenérem fotbalistů Hluku.
Zlínský se v Hluku posunul. Místo Vojtěška povede muže. Kdo končí?

Sokol bude mít s třetiligovým týmem sdružený tým dorostu. „I když jsme byli poslední, zůstáváme v krajské soutěži,“ říká Lorenc. „Družstvo budeme doplňovat kluky z Brodu. Věřím, že to bude fungovat,“ přeje si známý funkcionář.

Dorostenci Újezdce v minulé sezoně dlouho měli na svém kontě velkou nulu. Nakonec získali alespoň čtyři body. „Byl jsem šťastný, že jsme to dohráli. Klobouk dolů před trenéry i kluky,“ uvedl Lorenc.

Šanci v prvním týmu už dostal šikovný dorostenec Vít Mikliš. Další mladíci musí přidat a na šanci mezi dospělými si počkat.