Triumf Jiskry, které v neděli dopoledne společně s dalšími „Pazůry z Hrázky“ fandil i útočník ligové Skalice Roman Haša, završil po rohu Ondřej Hastík.

Výsledek 3:1 byl pro domácí ještě milosrdný. „Výhra měla být daleko výraznější,“ ví také trenér Starého Města Petr Sonntag.

I. B třída sk. C, 2. kolo -
SK ZLECHOV – TJ JISKRA STARÉ MĚSTO 1:3 (0:2)
Branky:
49. Hynek Vaněk - 8. Filip Štaubert, 11. Adam Otáhal, 59. Ondřej Hastík. Rozhodčí: Polášek. Diváci: 230.

Jiskra měla drtivý nástup. Po čtvrt hodině hry vedla 2:0 a měla další velké šance k rychlému rozhodnutí zápasu. „Prvních třicet minut bylo od nás výborných. Právě na začátku jsme měli zápas zlomit,“ uvědomuje si Sonntag.

Zlechovští úvod prospali, pak jen marně doháněli ztrátu. „Zápas rozhodlo prvních patnáct minut, ve kterých jsme propadli. Bohužel začátky nás trápí už od minulé sezony. My si v kabině něco řekneme a než se na hřišti zorientujeme, prohráváme,“ štve domácího kouče Pavla Cigoše.

Zdroj: Libor Kopl

Nepovedený start si trošku dával za vinu. „Možná je to i moje chyba, protože systém, který jsem zvolil, kluci hráli poprvé a ještě s ním nebyli pořádně seznámení. Nechtěl jsem, aby nás soupeř dostal hned pod tlak, vsadil jsem na ofenzivu, ale stal se přesný opak. Kluci to nepochopili a soupeř toho využil,“ prohlásil Cigoš.

Jeho tým poprvé inkasoval v 8. minutě, kdy se trefil mladík Štaubert. Vzápětí rozjásal hosty podruhé Otáhal.

Jiskra na začátku dominovala, zahazovala šance. Hastík netrefil ve vyložené pozici míč, Štaubert zase poslal balon do boční sítě.

Zlechov nestíhal, přesto mohl po hrubé chybě stopera Lahodného snížit, ale Cigoše v jasné šanci vychytal brankář Noha. „Škoda neproměněné šance. Mohli jsme dát do přestávky kontaktní gól a třeba by se zápas vyvíjel jinak,“ míní domácí kouč.

Jenže Staré Město mělo dál navrch, neustále hrozilo. Další dvě příležitosti zazdil Obdržálek.

Fotbalisté Hluku (fosforové dresy) v sobotním domácím hodovém zápase zdolali sousední Kunovice 2:0.
Podívejte se: Hluk v domácím hodovém derby zdolal Kunovice, klid dodal Kukla

Zlechovští se na chvíli nadechli krátce po přestávce. Naději na zvrat jim dal Hynek Vaněk. Jenže domácí jiné šance neměli, navíc po hodině hry potřetí inkasovali. Nedůslednost protivníka po rohu potrestal Hastík a bylo hotovo.

Jiskra závěr zvládla s přehledem, mohla přidat další branky, ale střelu Štauberta odvrátil Vaverka a další pokusy zneškodnil gólman Vanda.

„Jsem spokojený s tím, jak jsme utkání zvládli. Od začátku jsme byli jednoznačně lepší, vypracovali jsme si tak sedm nebo osm tutovek. Naproti tomu soupeř měl jednu šanci, ze které nám dal gól. Jinak jsme měli utkání pod kontrolou a zasloužili si vyhrát,“ uvedl kouč Starého Města, který v derby postrádal zraněného útočníka Petka, Houdka s Pavlínkem.

Za domácí nastoupil ve druhém poločase Vít Trubačík, jenž se vrátil k fotbalu po pár letech. „Věřím, že až trochu poběhá, získá fyzickou kondici, stane se nepostradatelným hráčem,“ uvedl Cigoš.

Zatímco Zlechov na první výhru po sestupu z I. A třídy stále čeká, Staré Město je stoprocentní.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...