Dělba bodů je podle obou trenérů spravedlivá. „Byl to vyrovnaný a oboustranně dobrý zápas. Na poměry krajské soutěže jeden z těch mnohem lepší. I když jsme neproměnili spoustu šancí, soupeře nás taky zlobil. Oba týmy byly lepší do útoku než do obrany,“ říká trenér Tlumačova Michal Hric.

Krajská soutěž skupina B, 19. kolo
SK TLUMAČOV - TJ SOKOL PRAKŠICE – PAŠOVICE 3:3 (2:2)
Branky: 18. a 59. Erik Guřan, 20. Marek Skácel - 21. Jakub Dlapa, 23. Martin Dvořák vlastní, 68. David Řezníček. Rozhodčí: Mitáček. Červená karta: 90. Marek Jelínek (Prakšice). Diváci: 30.

Jeho tým doplatil na absence brankáře, mezi tři tyče se musel postavit Daniel Pijáček, který běžně hrává v poli. „V žádném případě na něj nechci svalovat vinu. Nebyl v jednoduché situaci, ale zvládl to velmi dobře. Za žádný z gólů vyloženě nemohl. Na druhé straně pokud bychom měli klasického brankáře, některý z těch gólů by nepadl a nejspíš bychom vyhráli,“ míní Hric.

O absenci gólmana se dozvěděl až těsně před utkáním, složitou situaci ale dokázal vyřešit. Tlumačov začal dobře a ve 20. minutě vedl 2:0.

Skóre otevřel Guřan, vzápětí se trefil Skácel. Jenže Prakšice výsledek bleskově srovnali. Nejprve se prosadil Dlapa, vzápětí si dal Dvořák vlastní gól a začínalo se od začátku.

„I když jsme góly dostali hodně rychle za sebou, soupeř si je zas svoji hru a aktivitu zasloužil,“ uznal Hric.

Také druhá půle byla zajímavá, rušná. Tlumačovu vrátil v 59. minutě vedení Guřan, za hosty parádní ranou srovnal střídající Řezníček. „Má teprve čtrnáct let, navíc je to žákovský gólman, přesto se krásně trefil z dálky,“ chválí svěřence prakšický kouč Jiří Helísek.

Hostujícího kouče mrzí pouze vyloučení Jelínka v poslední minutě za surovou hru.

„Marek není zákeřný hráč. Nebyl v tom zlý úmysl, ale nešikovnost hráče,“ tvrdí.

Nerozhodný výsledek 3:3 se ale nezměnil. „Remíza odpovídá dění na trávníku. Byl to opravdu vyrovnaný a koukatelný zápas, který se hrál v příjemném prostředí a velmi přátelské atmosféře. Na obou stranách nastoupila spousta šikovných kluků,“ dodal Helísek.

Jeho tým zůstal v tabulce na pátém místě, dorostenci Tlumačova jsou sedmí.