„Pět let v přeboru patří k tomu nejlepšímu, čeho jsme zde dokázali. Nyní se snažíme o návrat, ale po covidové pauze je to mnohem složitější,“ přiznává nadšenec kopané, jehož fryštácký první tým aktuálně hraje I. A třídu.

„Na Pepu Raka nikdo nemá, byl v dobrém slova smyslu blázen do fotbalu, obětoval mu nejvíce. Ani mě ale nebyl osud kopané u nás v obci jedno a proto jej téměř dvacet let podporuji,“ vysvětlil Rudolf, jenž ve Fryštáku také aktivně odehrál několik sezon. „Poté zde hráli i moji dva synové. I proto jsem se tehdy rozhodl pomoci klubu, který byl tehdy na rozpad.“

Trenér prvoligových házenkářů Zlína Jiří Mičola.
Házenkáři Zlína mají první bod a myslí na první polovinu tabulky

Jestliže prvních deset let byl na podporu téměř sám, posledních osm let se již může spolehnout i na podporu obce. „Je to velká pomoc, třebaže tyto finance jsou využívány primárně na investice a energetický provoz. Alespoň už nemusím opravovat hřiště, zázemí se zvelebilo, zrekonstruovalo. Každopádně až půl milionu z osmi set tisícového rozpočtu pro sedm našich týmů je stále na mě a mých obchodních partnerech a kamarádech,“ spočítal Rudolf.

V rámci klubu pomáhá i některým členům tím, že je zaměstnává. „Náš charakter podnikání ale není příliš atraktivní. Nejvíce zaměstnanců z řad klubu a týmu měl tehdy jasně Pepa Rak,“ vzpomněl ikonu kopané v regionu, který zemřel před necelými dvěma roky a provodovská kopaná s jeho skonem téměř skončila, opustila regionální elitu.

Bývalý kapitán Beranů Tomáš Fořt: „Bylo to pro mě obrovské dilema. Za této situace jsem kluky opouštět nechtěl. Nejvíce mě trápí, že jsem odešel jako kapitán ve chvíli, kdy tým na tom nebyl dobře. Štve vás, že jdete pryč za takové situace. "
Fořt o zápase proti Beranům i odchodu: Vedení mě postavilo před hotovou věc

„Do aktuálního dění ve fotbale významně promluvil covid a s ním spojená sportovní omezení. Situace je složitá, hráčů je málo, hodně jich je zraněných. Snad se situace zlepší,“ věří Vratislav Rudolf.