Sokol skončil v předčasně odpískané sezoně až dvanáctý, letos chce umístění v první B třídě vylepšit. Pomoct k vyšším příčkám a výsledkům má hlavně poctivá práce. „S tréninkem už jsme začali. Dodržujeme všechny nařízení a věříme, že brzy už budeme moct využívat šatny a sprchy,“ přeje si Šilc.

Jankovice si přípravu chtějí v červnu zpestřit nějakým přípravným zápasem. V červenci se pak představí na turnaji ve Starém Městě, kam přijaly pozvání také Zdounky a Nedakonice.

Remeš a spol. už se na utkání těší, vždyť pauza od fotbalu byla velká. „Fotbal je u nás na vesnici stejně jako jinde jedna z mála víkendových zábav. Proto se těšíme, až uvidíme nejen hráče, ale i divácky na fotbale. U nás chodí hodně lidí,“ připomíná Šilc.

Z podzimních výkonů ani výsledků v malé obci na Uherskohradišťsku ale vekou radost neměli. I přesto po ukončení sezony nijak zvlášť neslavili.

„Stejně jako všichni ostatní jsme chtěli hrát,“ trdí Šilc. „Určitě nám to nepasovalo. Vždyť dlouhá pauza se musí u všech hráčů projevit. Více než dva měsíce se netrénovalo. A jelikož nikdo není profesionál, nevěřím tomu, že by se kluci připravovali nějak individuálně. V tomto čest výjimkám,“ dodává.

Ilustrační foto.
Slavkov začal zvolna. Na úvodním tréninku všichni funěli, tvrdí Habarta
Ilustrační foto.
Fotbalisté Ořechova se udržovali i tenisem a chlubí se nádherným trávníkem