„Klobouk dolů před tím, jak to zvládl. Inkasované branky mu vyčítat nebudu. Už jsem mu to říkal v poločase. Pochytal další centry a šance soupeře,“ ocenil hostující trenér Petr Chaloupka.

Porážku 1:3 v duelu 16. kola krajské I. A třídy skupiny B na zkušeného čtyřiatřicetiletého borce, který si nebyl jistý pouze ve výbězích, ale jinak chytal skvěle, rozhodně neházel.

Vždyť rodák z Vések vyřešil Kunovicím trable s gólmanem, které před derby řešily. Mladý brankář Němčický, který se domů vrátil v zimě z Kroměříže, onemocněl, jiného gólmana na Bělince momentálně nemají.

„Už jsem byl nachystaný, že půjdu do brány já. Bohužel jsem se v pátek na tréninku zranil, takže jsem před utkáním oznámil Frantovi Abrhámovi, že bude chytat on,“ líčí trenér Chaloupka.

Fotbalisté Hluku (modrobílé dresy) v 16. kole I. A třídy skupiny B přehráli sousední Kunovice 3:1.
Podívejte se: V Hluku kralovali gólmani, kteří zneškodnili tři pokutové kopy

Obětavý náhradník se to dozvěděl až na srazu před utkáním. „Když bylo potřeba, nějaký zápas už jsem předtím odchytal. Navíc nikdo jiný stejně nebyl,“ ví dobře.

Abrhám v první půli bojoval s nervozitou, po přestávce už nestíhal počítat zákroky. Tolik práce na hřišti rivala měl. „Pořád bylo co dělat,“ usmíval se.

Kunovický fantom se vyznamenal hlavně při penaltách Sopůška a Zelinky. „Při prvním pokusu jsem šel na svoji oblíbenou stranu, pak jsem si počkal, kam to kopne a šel tam,“ popisuje.

Zatímco Sopůškovu ránu vyrazil jenom k dobíhajícímu Zelinkovi, který už se z dorážky nemýlil, právě křídelníkovi Spartaku sebral ve druhé půli hattrick, když jeho nepříliš umístěnou střelu bravurně kryl.

Abrhám se po přestávce vyznamenal i při dalších šancích a pokusech protivníka. „Myslím, že jsme na Hluk měli. Kdybych nepodběhl ty dva centry při rohových kopech, mohli jsme mít minimálně bod, protože jsme ještě nedali penaltu,“ připomíná.

V prvním poločase se vyznamenala i nová jednička Hluku Radim Pěgřim. Brněnský rodák za stavu 1:0 vychytal bývalého spoluhráče z Kunovic Biháriho. „Tušil jsem, kam to půjde. Párkrát už na mě na tréninku kopal. Byl to takový můj odhad,“ uvedla zimní posila Spartaku, která se k tvrzi přesunula právě od Bělinky.

Asistent trenéra Slovácka Josef Mucha při zápase s Olomoucí.
Slovácko má trable s brankáři. Borek? Co měl, to vyřešil, říká trenér Mucha

Dvaadvacetiletý odchovanec Slovanu Brno ještě v první půli vyřešil jednu šanci Biháriho, jinak moc práce neměl.

„Zápas jsem bral docela prestižně. Přece jenom jsem v Kunovicích strávil skoro tři roky. Bylo to pro mě speciální utkání, ale zase nic velkého,“ říká.

Hluku pomohl k povinné domácí výhře, k dalším třem bodům. „Víceméně jsme kontrolovali hru, soupeře jsme moc do šancí nepouštěli. Sami jsme jich naopak měli proměnit daleko víc,“ má jasno Pěgřím.

Druhý Spartak dál nahání vedoucí Osvětimany, které letos ještě neklopýtly a sesadit je z první příčky bude takřka nemožné.

„Doufám, že alespoň udržíme druhé místo,“ přeje si Pěgřím.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...