„Jsem rád, že to konečně vyšlo,“ přiznává šikovný fotbalista.

Ve Strání se chce fotbalově posunout ještě o něco výš a zkusit si novou soutěž. Ze týmu účastníka krajského přeboru Zlínska se mu sice neodcházelo lehce.

„Ve Štítné je skvělá parta, takže mi kluci říkali, že je to mrzí, ale přejí mi to. Vedení s mým odchodem souhlasilo,“ říká Spáčil, který zrovna nemá za sebou vydařený podzim.

„Hlavně ze začátku sezony se moc nedařilo týmu a ani mně osobně, protože jsem prakticky neabsolvoval letní přípravu. Ke konci podzimu už jsme se zlepšovali a nakonec to odnesli první Kvasice. Doufám, že to kluci tuto sezonu zachrání,“ přeje si.

Nyní už se ale soustředí na angažmá ve Strání. Přípravu hodnotí velmi pozitivně.

Kanoisté Ostrožské Nové Vsi při tréninku v domácích podmínkách.
Koronavir zhatil plány rychlostním kanoistům ze Slovácka

„Tréninky jsou sice náročné, ale to k zimě patří. V zápasech se nám výsledkově také celkem dařilo. Trenér Sameš mi velmi vyhovuje. Chce hrát kombinační styl fotbalu, což mám taky rád,“ pochvaluje si Spáčil, který patří mezi typické záložníky.

„Nejraději hraji ve středu, ale zvládnu to i na kraji. Ve Strání jsem si už zkusil i hrotového útočníka,“ říká.

V celku z Uherskohradišťska by měl nahradit ex-ligistu Ondřejku, který toho kvůli pracovnímu vytížení asi na jaře moc neodehraje. Konkurence je ale větší než ve Štítné.

„Vím, že o místo v sestavě musíme zabojovat všichni stejně. A jestli budou hrát lepší kluci, tak se budu snažit se jim přinejmenším vyrovnat,“ prohlásil.

I když divizi moc nezná, hlavně na soupeře ze Zlínska se těší. Atraktivní pro devatenáctiletého mladíka bude třeba derby v Brumově, kde dřív působil. „Na ten zápas se moc těším,“ přiznává.

„Mám tam hodně kamarádů a se Štítnou jsme s Brumovem dvakrát prohráli, takže jim mám co vracet,“ připomíná s úsměvem talent, který prošel vyhlášenou akademií ligového Slovácka.

V jednom týmu nastupoval i se současným brankářem Manchesteru United Matějem Kovářem nebo současným záložník Slovácka Michalem Kohútem. Z trenérů vyzdvihuje svého prvního kouče Berana a ještě Václava Uhlíře, který nyní vede Nivnici.