Kouč vítězů Sameš byl spokojený hlavně s výsledkem a třemi body.

„V prvním utkání sezony jsme chtěli uspět, což se nám podařilo. V prvním poločase jsme hráli dobře, ale s druhou půlí jsem byl hodně zklamaný, protože to byl jeden velký chaos. Naštěstí nás soupeř nepotrestal, ale pokud nebudeme v příštích zápasech hrát naplno celých devadesát minut, budeme za to pykat,“ tuší slovenský kouč.

Úvodní desetiminutovka přinesla pouze oťukání.

„Začátek nebyl podle našich představ. Přišlo mi to jako v ringu, kde se dva boxeři seznamují,“ popisuje vstup do utkání Sameš.

Hosté se však s přibývajícími minutami rozběhali. Dostali se do tempa a do konce poločasu hráli přesně tak, jak si náročný trenér představuje. Po zemi, rychle a dopředu. Strání si vytvořilo územní převahu a po zásluze se ujalo vedení 1:0. Skóre ve 30. minutě otevřel Salay.

Fotbalisté Uherského Brodu (v červených dresech) v 1. kole MSFL doma hráli s Kroměříží bez branek.
Žádná šance ani gól. Brod remizoval s Kroměříží, vzruch přineslo jen vyloučení

Domácímu brankáři Kubicovi v první půli ještě dvakrát pomohla tyč. Konstrukci branky orazítkoval z trestného kopu Palík a po samostatné akci v pokutovém území soupeře také Salay.

Zaskočení Hanáci hrozili hlavně po standardních situacích. Hosté ale žádné větší nebezpečí před vlastní brankou řešit nemuseli. „Hráče jsem o přestávce nabádal, aby dál byli obezřetní, disciplinovaní, aby se vyvarovaly zbytečným faulům a dál pokračovali v aktivní hře, která nás zdobila v první půli,“ uvedl Sameš.

Fotbalisté Strání se po přestávce chtěli přidat další góly a soupeři odskočit, místo toho se začali kupit chyb a ztrácet jednoduché míče. „Bohužel jsme nenavázali na hru z prvního poločasu,“ posteskl si Sameš.

„Lehce jsme se zbavovali míčů, faulovali a dělali standardky, po kterých začali domácí hrozit. Některé opravdu byly velmi nebezpečné a zaváněly gólem,“ přiznal slovenský kouč.

Strání ale nepříjemné chvíle přečkalo a podruhé udeřilo. Šance střídajícího Kolaji, který po skrumáži trefil jenom tyč, gólem neskončila, ale po nakrátko rozehraném rohovém kopu už hosté slavili. Holík zpoza vápna upravil na konečných 2:0.

To už byli domácí v oslabení poté, co kapitán Martin Vyskočil viděl druhou žlutou kartu.

Závěr už hosté v klidu dohráli. „Věřím, že nás výhra nabudí do dalších zápasů,“ přeje si Sameš. Jeho tým za týden doma vyzve favorizovaný Slavičín.

Divize E, 1. kolo -

1. HFK Olomouc – FC Strání 0:2 (0:1)

Branky: 30. Salay, 80. Holík. Rozhodčí: Pospíšil – Grečmal, Hanák. Žluté karty: Martin Vyskočil, Kotůlek – Gardian. Červená karta: 66. Martin Vyskočil (HFK Olomouc). Diváci: 105.

HFK Olomouc: Kubica – Michal Vyskočil (74. Svrčina), Spurný, Buček, Červenka, Mazouch, Krejčí, Laštůvka (46. Stoklasa), Martin Vyskočil, Kotůlek (64. Novotný), Henkl. Trenér: Jiří Derco.

Strání: Popelka – Čtvrtníček, Gardian, Holík, - Hruboš (70. Čaňo), Jahoda (83. Pavluš), Palík (70. Kolaja), Silnica, Horňák, Salay (61. Lorenc), Spáčil (83. Bruštík). Trenér: Erik Sameš.