Nový trenér hostů Erik Sameš hodnotil utkání pozitivně.

„Bánovce hrají stejnou soutěž jako my, takže to pro nás byla zajímavá konfrontace se soupeřem ze čtvrté ligy. V utkání jsme byli lepším mužstvem, oproti předcházejícímu zápasu s Kroměříži jsme se zlepšili v útočné i obranné činnosti,“ uvedl trenér Strání.

Sedmý tým divize E nezaskočila ani rychlá vedoucí branka protivníka. Vyrovnání totiž přišlo hned v 8. minutě, kdy chybu protivníka v rozehrávce potrestal Spáčil. Obrat po hezké kombinační akci zakončil Michalec.

Výhru Strání pak pečetil ve druhém poločase Hruboš, který poslal balon do prázdné branky po dlouhém nákopu za domácí obranu a kličce Lorence gólmanovi Bánovcí.

Slovenský tým ale mohl výsledek za stavu 2:1 vyrovnat, vyloženou šanci ale neproměnil, když parádní zákrok předvedl gólman Popelka a dorážka z pěti metrů šla nad. „To bylo klíčové,“ myslí si Sameš.

Potěšil ho nejen výsledek, ale i celkem herní projev, který byl daleko lepší než v prvním utkání v Kroměříži. „Je vidět mírný posun, ale pořád máme rezervy. Hlavně musíme být trpělivější a rychlejší při práci s míčem. Naše hra je momentálně pomalá,“ říká Sameš, který v týdnu poznával svěřence na soustředění ve Staré Turé.

S přístupem k tréninkům i zápasu je Sameš spokojený. „Je vidět, že mě kluci vnímají. Vědí, proč co děláme. Na některé věci a na sehrání ale potřebujeme víc času, aby si to sedlo,“ ví Sameš.

Jeho tým se za týden utká s Kvasicemi.

Fotbalisté Uherského Brodu na Lapači podlehli Spartaku Myjava 0:5. Na snímku domácí stoper Michal Vrága (v červeném dresu)
Hrozivá porážka. Broďané inkasovali s Myjavou pět branek

Přípravný fotbal -

FK Spartak Bánovce nad Bebravou – FC Strání 1:3 (1:2)

Branky Strání: 8. Spáčil, 34. Michalec, 66. Hruboš

Strání: Popelka - Gardian, Frühauf, Lorenc, O. Čaňo, V. Čaňo, Silnica, Hruboš, Horňák, Michalec, Spáčil. Střídali: Čubík, Holík, Pavluš.