„Na konci první půle a ve druhém poločase to z naší strany nebylo úplně ono. Spokojenost mohla být větší, ale za vítěství jsme rádi. Klukům patří velký dík za to, jak to odpracovali. Doufám, že nás to nakopne k dalším výsledkům,“ přeje si trenér Strání Jan Kameník.

Domácí pod jeho vedením zpevnili obranu a zjednodušili hru. Zatímco proti Bzenci třikrát udeřili ze standardní situaci, soupeře do skoro žádné šance nepustili. „Utkání jsme odehráli s nulou, za což patří hráčům dík, protože splnili věci, které jsme potřebovali. Taky jsme se vpředu dokázali prosadit. Někdy to tak prostě je, že si tým vypomůže standardkou, ale za první poločas bylo vítězství zasloužené,“ ví dobře Kameník.

Teplice v lize padly se Slováckem 0:2
Slovácko po sedmi a půl letech vyhrálo v Teplicích, poprvé se trefil Kohút

Strání, kterému v hodovém utkání scházel kapitán Gardian a útočník Salay, pomohl do vedení soupeře. Zkušený hostující stoper Linek, který v minulosti působil také ve Zlíně, zbytečně v pokutovém území zatáhl za dres Michalce a sudí Grečmal správně nařídil proti Slovanu pokutový kopl. Míč si na bílý puntík postavil Palík a povedenou ranou poslal domácí tým do vedení.

Hráči Strání se po předcházejících porážkách zklidnili. Dál poctivě bránili a nekompromisně trestali chyby protivníka. Na 2:0 zvýšil po rohu Palíka přesnou hlavou Hruboš.

Celek z Uherskohradišťska se po přestávce zatáhl a nechal hrát soupeře. Bzenečtí se snažili, tlačili se do zakončení, ale příliš nebezpeční nebyli. Vysunutý obránce Linek hlavičkoval po brejku nad. Nejblíže gólu měl Eliáš, ale i zkušený záložník poslal balon ve vyložené šanci hlavou mimo.

V tu chvíli už ale domácí vedli o tři branky. Klidný náskok jim zajistila další dobře kopnutá standardní situace. Po centru Spáčila a souboji Hruboše s Jamným si hostující hráč dal vlastní gól.

Hosté, kterým chyběl zraněný kanonýr Kasala a jejichž akce tahal ex-ligový špílmachr Šmahaj, na zvrat neměli. „Ve druhé půlce jsme malinko odstoupili od toho, co jsme chtěli hrát a trošku jsme pustili Bzenec do hry. Na druhé straně úplně vyloženou šanci neměl,“ dodal Kameník.

Jeho tým po čtyřech porážkách zabral. Potvrdit domácí výhru chce i za týden na hřišti posledního Valašského Meziříčí.

Divize E, 6. kolo 

FC Strání – TJ Slovan Bzenec 3:0 (2:0)

Branky: 17. Palík z penalty, 37. Hruboš, 70. Jamný vlastní

Rozhodčí: Grečmal – Pospíšil, Kouřílek (Volf)

Žluté karty: Hruboš, Spáčil, Michalec, Čtvrtníček (všichni Strání)

Diváci: 382

Strání: Popelka – Čtvrtníček, Horňák, Holík – Bruštík (76. V. Čaňo), Silnica, Palík (63. Kolaja), Spáčil, Jahoda - Hruboš (88. O. Čaňo), Michalec. Trenér: Kameník.

Bzenec: Zeman – Daníček, Pelikán, Linek, Mlýnek (46. Vinkler) – Zůbek, Jamný, Čech, Šmahaj, Eliáš – Venclík (67. Komínek). Trenér: Hrotek.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...