„Ozval se mi pan Hamšík. Jelikož jsme neměl ve Strání úplně ideální vytížení a necítil jsem tam takovou důvěru, tak jsem na nabídku kývl,“ líčí odchovanec Újedzce-Těšova.

Do třetiligového týmu bez problémů zapadl. Seznamovat se nemusel s trenérem Ondou ani spoluhráče.

„Lákala mě vyšší soutěž, taky kluky z Brodu i prostředí znám,“ říká.

Někdejší opora Baťova, která prošla i mládeží Slovácka, po svém příchodu okamžitě zapadla do týmu i základní sestavy. Ve středečním vloženém utkání s béčkem Slovácka nastoupil ve středu pětičlenné zálohy, kde se objevil i v minulém utkání. Dříve přitom hrával hlavně na stoperu nebo zaskakoval na hrotu útoku.

Fotbalisté Kozlovic (ve žlutém) proti Strání.
Strání pod Kameníkem prohrálo v Kozlovicích. Rozhodly dvě minuty

„Hroťáka jsem ale hrával jenom ve Strání,“ připomíná.

„Jinak s tím středem zálohy nemám žádný problém, i když možná bych trochu radši byl na stoperovi, ale ani toto mi nevadí,“ tvrdí s úsměvem.

Zvykat si musel pouze na jiný herní styl a vyšší rychlost. Zatímco divizní Strání se snaží spíše držet balon a kombinovat, Broďané ve třetí lize spoléhají na poctivou defenzivu, standardní situace a rychlé kontry. V MSFL totiž nastupují hráči, kteří prošli ligovými týmy nebo do nich mají teprve namířeno.

„Největší skok je asi ve fyzičce,“ hodnotí.

„Myslel jsem si, že ze Strání přijdu docela dobře fyzicky připravený, protože příprava byla dlouhá a náročná, ale přechod určitě není jednoduchý,“ přiznává.

I ve středečním derby domácí fotbalisté především běhali bez balonu. Béčko Slovácko sice mělo míč častěji na svých kopačkách, ale do vyložené šance se přes organizovanou defenzivu protivníka neprotlačilo.

„Je pravda, že moc šancí nebylo. Soupeř si ale o něco víc zasloužil vyhrát, my jsme ho ale ubránili, proto je remíza spravedlivá. Bod bereme,“ dodává.