V roce 1994 ve druhé celostátní lize zvítězili domácí Broďané nad tehdejším FC TIC Uherské Hradiště v poměru 3:2. O branky se tehdy postarali Jiří Homola, Tomáš Moravanský a Roland Rusňák. Za hosty dvakrát skóroval kanonýr Petr Podaný.

„Byl to tehdy svátek pro celý region. Vítězný gól do sítě běloruského gólmana Lubčenka padl sedm minut před koncem. Pak se nějakou chvíli nehrálo, neboť ochranný plot pod tíhou natěšených diváků šel k zemi. Zápas se nakonec dohrál a pak vypukly obrovské oslavy,“ vzpomíná šéf tehdejšího fanklubu uherskobrodského klubu a současný rozhodčí Petr Zpěvák.

Ten připomíná, že před pětadvaceti lety dokonce došlo na koupání v uherskobrodské kašně. „Byla to tehdy neskutečná euforie. I po letech na ni nelze zapomenout," líčí Zpěvák.

Od té doby se oba rivalové v mistrovské soutěži už nepotkali, neboť Uherské Hradiště postoupilo do první ligy, zatímco Uherský Brod se propadl o několik soutěží níž až do krajského přeboru.

V sobotu 28. září se Uherský Brod a rival v Uherského Hradiště v soutěžním zápase potkají znovu. Šlágr 9. kola MSFL startuje na Orelském stadionu v 15.30.

„Nastoupíme sice jen proti béčku Slovácka, přesto očekávám, že zápas bude mít náboj. Vzájemné zápasy obou soupeřů měly vždy zvláštní kouzlo a atmosféru. Věřím, že nás diváci přijdou povzbudit v hojném počtu. Budeme to rozhodně potřebovat. Každý bod má pro nás v náročné soutěži cenu zlata. Nesmírně si vážíme každého fanouška, který přijde. Věřím, že duel proběhne v duchu fair play a zvítězí ten lepší," přeje si klubový šéf ČSK Uherský Brod Josef Hamšík.

Kapitán Slovácka Vlastimil Daníček (v modrém) neproměnil v Benešově pokutový kop. Celek z Uherského Hradiště i tak zvítězil 3:1.
Slovácko jde v poháru do osmifinále. V Benešově otočilo výsledek