Hosty hattrickem srazil hlavně útočník Jan Kliment, jednou se trefil i Filip Kubala. Za Vyškov skóroval ex-ligista Simr.

„Samozřejmě jsem rád, že jsme vyhráli, ale výsledek neodpovídá dění na trávníku a pro výborně hrající hosty je až příliš krutý,“ uvedl domácí kouč Jiří Saňák. „Narazili jsme na vynikajícího soupeře. Byli jsme hodně produktivní. Jsme rád, že jsme dali čtyři branky, ale s defenzivou příliš spokojený nejsem,“ přiznává Saňák.

První velkou šanci měli na kunovické Bělince hosté, ale hlavička Simra skončila pouze na tyči. Po čtvrt hodině hry udeřili domácí. Chybnou rozehrávku Vyškova potrestal zblízka dorážející Kliment.

Slovácko bylo dál nebezpečné, ale vzadu dělalo chyby. Jednu z nich ve 25. minutě potrestal Simr, jenž po přihrávce Vintra uklidil balon do sítě.

Celek z Uherského Hradiště si ještě do přestávky vzal vedení zpět. A znovu u toho byl Kliment. Známý forvard se opřel do míče a upravil na 2:1.

Vyškov ale dál protivníka zlobil a rval se o dobrý výsledek. Hosté hned v úvodu druhé půle několikrát zahrozili, ale skóre se nezměnilo.

Domácí nepříjemné chvíle přečkali a v 77. minutě potřetí udeřili. Po spolupráce Klimenta s Rezkem zvýšil na 3:1 Kubala.

Odpor houževnatého a nepříjemného soupeře definitivně zlomil Kliment, který deset minut před koncem zkompletoval svůj hattrick a podtrhl výhru Slovácka B. „Honza potvrdil, že je gólový zabiják. Své šance suverénně proměnil a prostě ukázal, co v něm je,“ pronesl Saňák.

Kromě Klimenta nastoupili také brankář Bajza, obránci Vincour se Šimkem, záložníci Rezek, Mareček či Hellebrand a na hrotu hrál i Kubala. „Kluci z áčka nám samozřejmě pomohli, ale spokojený jsem byl jenom s hrou dopředu. Naproti tomu defenziva vázla a k obranné hře mám velké výtky,“ přiznal Saňák.

Jeho tým nyní čeká venkovní duel v Dolním Benešově.

Milan Petržela
Jsme zklamaní. Měli jsme na výhru, ví záložník Slovácka Petržela

MSFL, 4. kolo 

1. FC Slovácko B – MFK Vyškov 4:1 (2:1)

Branky: 15., 45. a 80. Jan Kliment, 77. Filip Kubala - 25. Pavel Simr

Rozhodčí: Slabý – Silný, Kostelník (Boček)

Žluté karty: Srubek – Vintr

Diváci: 243

Slovácko B: Bajza – Olšanský, Vincour, Srubek, Šimko - Rezek (83. Kostka), Polášek, Mareček (58. Pernica), Hellebrand (76. Řihák) - Kliment (80. Vecheta), Kubala (85. Pek). Trenér: Saňák.

Vyškov: Spurný – Sedlo, Hanuš, Krejčí – Pernatskyi (71. Nieslanik), Langer, Moučka (87. Dittmer), Klesa, Vintr, Jambor – Simr (81. John). Trenér: Trousil.