Právě o situaci, která předcházela pokutovému kopu, se nejvíce mluvilo. Broďané cítili křivdu, podle nich se Nevařil domácího záložníka Retenem Elekanou vůbec nedotkl. „Byl u něj nejblíž,“ poznamenal hostující trenér Martin Onda.

Porážku na hřišti jednoho z favoritů na postup do druhé ligy přijal s nadhledem, penalta se mu ale vůbec nelíbila. „Proti týmu ze špice tabulky jsme si nedávali žádné velké šance. Respektovali jsme kvalitu Líšně hlavně směrem dopředu. Bohužel jsme tady hráli podruhé a zase se proti nám kope penalta,“ štve Ondu. „Soupeře má utkání rozhodnout normální brankou a ne z takovéto penalty,“ přidává zklamaně.

Podle kouče Uherského Brodu Reteno Elekana v pokutovém území padal opakovaně a jen čekal, kdy mu na naskočení rozhodčí podlehne. To se stalo v 71. minutě, kdy sudí Drozdy ukázal na bílý puntík. „Bylo to legrační, i když Reteno hrál jinak výborně a trápil nás,“ prohlásil Onda.

Broďané ani přes zvýšené úsilí nedokázal vyrovnat. Brňané se závěrečnou čtvrthodinu pouze bránili, ale těsné vedení s vypjetím všech sil uhájili.

„Sledoval jsem na videu poslední zápasy Brodu a tak jsem zjistil, že mužstvo má problémy s rychlými protiútoky. Proto při absenci mého syna dostal přednost Jambor před Rolínkem. Pokud jde o utkání, tak pokračujeme ve stejných stopách jako celé jaro. Nedokážeme proměňovat šanci, neuplatníme převahu a pak trpíme do posledních minut zápasu s obavou o výsledek,“ uvedl na klubovém webu domácí trenér Miloslav Machálek.

Oba týmy šly do pátečního utkání oslabení o několik hráčů. Hostům delší dobu schází obránce Pavelka, hrát nemohli ani bratři Davidové. Vedení Líšně zase prohrálo administrativní boj za omilostnění útočníka Machálka, a tak na hrotu po boku kapitána Kršky nastoupil Jambor. Při rozcvičování si zase poranil koleno Fall. Jeho pozici zaujal Daněk.

Brňané měli v první půl herně navrch, z převahy ale vytěžili pouze vedoucí branku Smejkala.

Další tutovky domácí borci zazdili. Minařík trefil z dálky tyč, Jambor orazítkoval z úhlu břevno. Při únicích Jambora a Smejkala výborně zasáhl hostující gólman Dostál. Fotbalisté Uherského Brodu nepříjemné chvíle přečkali a po rohovém kopu Blanaře výsledek srovnali, když se trefil neobsazený útočník Chwaszcz.

Ve druhé půli Broďané favorita do vyložených šancí nepouštěli. Líšeň vysvobodil až diskutabilní pokutový kop nařízený po souboji Nevařila s Retenem. Krška šancí nepohrdl a zajistil Brňanům tři cenné body v boji o vítězství v MSFL.

„Přežili jsme první poločas, kdy jsme byli pod velkým tlakem, ale po změně stran jsme byli blízko k bodu. Připravila nás o něj penalta, která byla podle mého mínění chybným rozhodnutím sudího. Klukům nemám co vytknout. Bojovali, měli jsme i další možnosti ke skórování. Vrága trefil tyč. Bohužel domů jedeme s prázdnou,“ dodal Onda.

Jeho tým ve třetí lize nyní čeká třaskavý souboj s Hodonínem. Souboj dvou rivalů ze Slovácka se hraje na Orelském stadionu příští sobotu v 10.15.

SK Líšeň – ČSK Uherský Brod 2:1 (1:1)

Branky: 26. Smejkal, 72. Krška z penalty – 31. Chwaszcz

Rozhodčí: Drozdy – Mayer, Kneisl (Březáček)

Žluté karty: Jambor, Smejkal, Hlavica, Demeter, Šperka – Hruboš, Mančík, Nevařil

Diváci: 310

Líšeň: Vítek – Černín, Hlavica, Bednář – Daněk (46. Rolínek) – Smejkal, Minařík, Reteno Elekana (80. Šperka), Demeter - Krška, Jambor (70. Krula).

Uherský Brod: Dostál – Nevařil (87. Dolina) Vrága, Pochylý - Blanař, Malenovský, Hradil (62. Josefík), Ťok, Mančík (73. Jaroněk) - Hruboš, Chwaszcz.