„K zápasu jsme přistoupili špatně. Dvacet minut bylo z naší strany úplně tragických. Začátek jsme prohospodařili, po zásluze jsme prohrávali 0:2. Domácí zahrávali snad osm rohů, byli jsme pod tlakem,“ uvedl hostující trenér Onda.

Broďany v úvodu držel mladý gólman Horáček, který dostal přednost před kolegou Dostálem. Střelu Žáka stejně jako pokus Dioneho bravurně vytáhl, ale ve 12. minutě už inkasoval. Balon po rohu dotlačil do sítě pohotový Dione.

Hodonín měl na začátku zápasu opravdu velkou převahu a hrozil hlavně po rohových kopech Ťoka. Na 2:0 zvyšoval domácí kapitán Hesek, jehož centr zapadl přesně na zadní tyč.

„Prvních dvacet minut nám vyšlo. Soupeře podržel mladý gólman ze Slovácka Horáček. Vytáhl na roh tři krásné střely. Prosadili jsme ze standardních situací, což bylo proti vysokým hráčům Uherského Brodu těžké,“ prohlásil kouč Hodonína Jiří Dekař.

Hosté nebyli v první půli úplně bez šancí. Mančík hlavičkoval ještě za bezbrankového stavu vedle a Hruboš pak z dálky zatřásl břevnem.

Hodonín byl ovšem v první půli daleko nebezpečnější. Krajní bek Fojtík střílel po rohu vedle. Broďané mohli výsledek snížit, ale Blanař promarnil výhodné přečíslení čtyř hostujících hráčů na osamoceného stopera Suchého, který rodící se nebezpečí včas uhasil. Ve 45. minutě pak chyboval Hradil, jeho špatnou malou domů potrestal Dione a bylo to 3:0.

Hosté to nezabalili. Naopak, po přestávce se zlepšili a začali rivalovi z posledních sezon zatápět. V 57. minutě zaslouženě snížil Mančík, který do sítě dorazil balon po úniku Kováře.

Fotbalisté Uherského Brodu stále cítili šanci na zvrat, ale naději na body jim definitivně sebrala proměněná penalta středopolaře Ťoka, kterou hlavní rozhodčí Petr nařídil po faulu Marka Davida na Filipa Žáka.

I hosté chtěli kopat pokutový kop, sudí však jejich přání nevyslyšel. „Ve 47. minutě byl jasný faul v domácí šestnáctce. Mohli jsme snížit a bylo by to otevřené. Ve druhé půli tam byly dvě ruky, ale penalta se kopala na druhé straně,“ kroutil hlavou Onda. Na sudího se ale nevymlouval. „Chyběla jim však větší odvaha,“ je přesvědčený kouč hostů.

Broďané hráli až do konce. Z poslední akce ještě snížil důrazný Chwaszcz. Více toho Ondův tým nestihl. „Aspoň že jsme to zkorigovali,“ uvedl trenér poražených.

Jeho protějšek byl logicky o poznání spokojenější. „Spokojený jsem se třemi body i výsledkem. Vyhráli jsme zcela zaslouženě. Samozřejmě celých devadesát minut se nedá hrát v tlaku. Soupeř taky hrozil. Pro diváky to bylo krásné utkání,“ dodal Dekař.

Devátý Hodonín se přiblížil sedmému Uherskému Brodu, který v MSFL nevyhrál počtvrté za sebou, na jediný bod. „Je to náš problém. Musíme se z toho dostat. Na druhé straně musíme respektovat sílu soupeřů,“ zakončil Onda. Jeho tým v dalším kole vyzve Petřkovice.


Fortuna MSFL, 11. kolo 

FK Hodonín – ČSK Uherský Brod 4:2 (3:0)

Branky: 12. a 45. Dione, 21. Josef Hesek, 63. Tomáš Ťok z penalty - 57. Marek Mančík, 90. Šimon Chwaszcz
Rozhodčí: Petr – Černý, Nováček (Juřička)
Žlutá karta: Hesek (Hodonín)
Diváci: 195
Hodonín: Petráš – Flasar, Suchý, Hesek, Fojtík – Kosorin, Šustr, Michna, Ťok, Dione – F. Žák (87. V. Žák).
Uherský Brod: Horáček – Kovář, M. David, Vrága, R. David – Dolina, Blanař (75. Michalec), Hradil, Hruboš, Mančík (64. Kúdela) – Chwaszcz.

Uherskobrodští florbalisté jsou mistry Československa
Uherskobrodští florbalisté jsou mistry Československa