Svěřenci trenéra Martina Ondy v 5. kole zdolali Rýmařov 3:0 a jsou už třetí. Další body domácímu týmu vystřelili Erik Hradil, Šimon Chwaszcz a Vojtěch Dolina.

Broďané potvrdili, že se jim proti Rýmařovu daří. V minulé sezoně soupeře ze severu Moravy zdolali 3:0 a 1:0, nyní skolili oblíbeného protivníka rozdílem třídy. Na výhru se ale pořádně nadřeli.

„Výsledek se rodil těžce, protože ve třetí lize není žádné utkání jednoduché,“ připomíná kouč Uherského Brodu Martin Onda. „Myslel jsem si, že rozhodnuto bude dřív, ale i tak jsem hráčům poděkoval za krásný výsledek,“ přidal známý trenér.

Sobotní duel ovlivnilo vyloučení hostujícího stopera Zdeňka Horáka. Obránce Rýmařova svým faulem zmařil slibně se rozvíjející šanci soupeře, inkasoval druhou žlutou kartu a ve 36. minutě musel pod sprchu.

Po cestě ze hřiště navíc pětadvacetiletý zadák neukočíroval emoce, když po udělení červené karty oběma rukama strčil do hlavního rozhodčí Zdeňka Kneisla.

V tu chvíli Broďané vedli po střele Hruboše a dorážce Hradila 1:0. „Začátek byl vyrovnaný. Nám pomohl vedoucí gól i vyloučení soupeře,“ říká Onda.

1. FC Slovácko
Slovácko míří do Karviné. Kordula plánuje změny v sestavě

Domácí tým mohl ještě do přestávky své vedení navýšit, ale další příležitosti neproměnil. Na druhé straně se několikrát vyznamenal gólman Dostál.

Fotbalisté Uherského Brodu ve druhé půli proti deseti takticky drželi náskok a kontrolovali hru. Rýmařov byl ale nepříjemný protivník a skóre málem srovnal. Domácí však byli nebezpečnější, svoji výhru ovšem stvrdili až v samotném závěru. „Zápas jsme měli rozhodnout mnohem dřív. Šance jsme na to měli,“ říká Onda.

Jeho týmu pomohly až změny v sestavě. Po dlouhém autu střídajícího Mančíka usměrnil balon do sítě důrazný Chwaszcz. Triumf Uherského Brodu následně završil další Ondův žolík, Dolina. Ten uklidil balon do sítě po Mančíkově úniku.

„S Rýmařovem jsme chtěli hrát trochu jinak,“ přiznává Onda. „Naši křídelní hru využít až na závěr, kdy bude soupeř unavený, což nám vyšlo. A to jsme nepočítal s tím, že bude hrát tak dlouho v deseti,“ dodává Onda.

Broďané se po třetí letošní výhře vyhoupli na třetí místo tabulky. Své postavení budou chtít udržet i na hřišti favorizovaného Frýdku-Místku, kam míří v sobotu.

ČSK Uherský Brod – SK Jiskra Rýmařov 3:0 (1:0)

Branky: 30. Erik Hradil, 86. Šimon Chwaszcz, 88. Vojtěch Dolina. Rozhodčí: Z. Kneisl – L- Drozdy, L. Kneisl. Žluté karty: David – Ondruška, Horák, Kocúr, Tilkeridis. Červená karta: 36. Zdeněk Horák (Rýmařov)
Diváci: 217
Uherský Brod: Dostál – M. David, Kovář, Vrága, Nevařil – Malenovský (70. Dolina), R. David, Blanař (84. Mančík), Hruboš, Hradil (79. Pochylý) – Chwaszcz.