Na Hanou odjížděli Broďané ve značně oslabené sestavě, když trenérům kvůli nemoci chybělo pět hráčů základní sestavy.

V derby zápase s Lions Zlín se odehrálo málo vídané drama. Broďané šli rychle do vedení 3:0, manko ale dokázali Lvi na začátku druhé třetiny vymazat. Další vedení hráčů Brodu o dvě branky Zlín opět dvakrát stáhl. Pět minut před koncem padly během 27 sekund tři góly a hráči 1.AC vedli 8:7, Lions ale potřetí v utkání využili přesilovku na 8:8.

„Remízu ale odmítl David Ležatka, který sice nejdřív dvakrát za sebou neproměnil samostatný únik, aby deset vteřin před koncem bombou pod břevno utkání rozhodl. Letité čekání Zlína na výhru nad touto generací uherskobrodských florbalistů tak pokračuje už čtyři roky,“ připomněl nevídanou vítěznou sérii předseda 1.AC Uherský Brod Zdeněk Moštěk.

Tvrdou a nečekanou prohru utrpěli hráči 1.AC Orel s Vítkovicemi. Protože Severomoravané nastoupili prakticky ve stejné sestavě, jako při dvou předchozích remízových zápasech, čekal se vyrovnaný souboj.

„Ten se odehrál jen v první třetině, kdy Broďané orazítkovali třikrát tyčku. Pak ale Vítkovičtí nemilosrdně trestali každou naši chybu a téměř stoprocentní efektivitou střelby dovedli utkání k výraznému vítězství,“ poznamenal Zdeněk Moštěk.

Sestup do nižšího výkonnostního koše nakonec Brodu „zařídili“ hráči FBC Ostrava, kteří po vedení 3:1 v úvodní třetině odvezli celou první pětku i s trenérem na zápas juniorů. Tím umožnili Olomouci otočit zápas na 9:6. Domácí florbalisté při stejném bodovém zisku s Broďany měli lepší skóre a předstihli je v tabulce. (ham)

MARTIN HÁJEK