Návštěvníkům nabídne unikátní snímky o heydrichiádě či retrospektivní výběr jednoho z nejznámějších íránských režisérů Abbáse Kiarostámího. Přehlídky se zúčastní i maďarský režisér István Szabó, který převezme výroční cenu Asociace českých filmových klubů, a také vnučka Harolda Lloyda Suzanne Lloydová, kterou legendární komik vychoval a učinil z ní správkyni svého odkazu.

Hudební tip Deníku:

Lenka Dusilová.Lenka Dusilová
Music stage Mír
Sobota 28. července od 21.30
Lenka Dusilová začala s hudební kariérou už v 10 letech, kdy se představila na folkovém festivalu s básní Jiřího Wolkera. Byla členkou souboru Bambini di Praga nebo spolupracovala s Davidem Kollerem. Na sólové dráze vydala pět alb, poslední z nich se jmenuje Baromantika (2011).


Divadelní tip Deníku:

VOSTO5: Teatromat.VOSTO5: Teatromat
Divadelní stan
Neděle 22. července od 21.00
Divadlo VOSTO5 uvádí Teatromat – divadelní automat, ve kterém diváci hlasují o osudu Aleny, která se rozhodla odjet do Prahy splnit si tam svůj velký sen. Podaří se jí to? To vše záleží na divácích a jejich rozhodnutí. Děj má řadu variant, ze kterých diváci mohou vytvořit pokaždé originální představení.


Filmový tip Deníku:

Okresní přebor.Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012)
Film vznikl na základě stejnojmenného komediálního seriálu. Do hry se vracejí osvědčení hrdinové – ambiciózní kapitán mužstva Luňák v podání Ondřeje Vetchého, předseda oddílu Orel (Luděk Sobota) či nespokojený hráč Jarda Kužel (David Novotný), nechybí ani Pepik Hnátek v podání Miroslava Krobota. Ondřej Vetchý se LFŠ osobně zúčastní.

Více o letošním ročníku filmové školy čtěte v tištěném vydání Slováckého deníku.