Před plzeňským městským soudem včera stanuli Mikuláš D. (23) a jeho bývalá přítelkyně Lucie N. (22). Státní zástupkyně je viní z nevhodného zacházení s čtyřměsíčním synem, kterému způsobili těžkou újmu na zdraví. Poté, co batole plakalo, jej měla jeho matka agresivně odhodit na postel, čímž mu způsobila hematom mozku a zlomeninu nohy.

Rodičům, kteří brali v minulosti pervitin, hrozí za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti dva roky za mřížemi. „Od února do března 2019 zacházeli rodiče se svým dítětem v bytě v Plzni nepřiměřeným způsobem. Při hraní s ním jej vyhazovali do vzduchu a třásli s ním. Přítelkyně obžalovaného miminko jednoho dne nešetrně odhodila na postýlku,“ uvedla státní zástupkyně.

Antonín Dobner
Chválil mudžahedína za smrt českých vojáků. Muž vyvázl s podmínkou

Otec dítěte Mikuláš D., který bydlí v současné době u své matky v Havířově, ve výpovědi přiznal, že s bývalou přítelkyní dříve kouřili marihuanu a brali pervitin. „Drogy už dnes neberu, jsem čistý. Malému jsem nikdy neublížil, není pravda, že bych s ním někdy třepal. On se vždycky smál, když jsem si s ním hrál, nedělal jsem s ním nic drastického,“ řekl obžalovaný, kterého k soudu doprovodila současná těhotná partnerka.

Pozitivní po porodu

„Když jsme se s bývalou přítelkyní dozvěděli, že je v jiném stavu, přestěhovali jsme se z Horšovského Týna do Plzně, kde jsem si našel práci v Panasonicu. Občas jsme spolu kouřili trávu i během jejího těhotenství. Po porodu měla Lucie pozitivní test na pervitin,“ uvedl dále muž s tím, že po narození syna Alexandra musel pár pravidelně docházet na testy na drogy, aby jim dítě nebylo odebráno.

U hlavního organizátora podvodů policisté zajistili automobily, bagr či modely vláčků za miliony korun
Získal podvodem 130 milionů. Na vyšetřování poprvé dohlížela evropská žalobkyně

„Později jsme začali brát pervitin nitrožilně. Přítelkyně začala být agresivní a mívala záchvaty vzteku, když syn brečel. Jednoho dne s malým extrémně zatřepala ve vzduchu a hodila s ním na postel. Zakřičel jsem na ni, co dělá. Myslím, že jsem jí dal i facku. V současné době žije náš syn u matky mé bývalé partnerky v Havířově,“ dodal obžalovaný.

Soud bude pokračovat v dalších dnech. Rodičům hrozí dva roky vězení.