Jedná se o moderní nákladní automobil značky IVECO EuroCargo ML 120, který byl pořízen za finanční podpory Zlínského kraje. Jeho hodnota je téměř 2 200tis. a konstrukčně je plně přizpůsoben k výuce autoškoly. „Pokud chceme držet krok s dobou, potřebujeme auto co nejmodernější, aby se žáci mohli seznámit s novými trendy a různými vychytávkami“ řekl ředitel školy Jiří Polanský.

Nákup nového vozidla byl vyvolán potřebností zajištění odborného výcviku v přípravě pro řízení vozidla skupiny „C“, protože v okolí nebylo možné zajistit plně tento výcvik službou, která by odpovídala potřebám školy. Pořízením této nákladné učební pomůcky výrazně stoupne kvalita výuky odborného předmětu autoškoly. Současně se zvýší odborná erudice absolventů školy a tím i jejich konkurenceschopnost na trhu práce.

Mezi prvními, kdo za volant nového náklaďáku usedl, byl sám ředitel školy . Ocenil skvělý komfort a pohodlí pro řidiče, snazší řízení oproti staršímu typu ,tolik potřebnou klimatizaci a v neposlední řadě lapače nečistot či zábrany proti bočnímu vklínění.

Přejeme žákům spoustu ujetých kilometrů bez nehod, za volantem nového náklaďáku jen samou radost a především štěstíčko jak na cestách asfaltových, prašných, tak i životních.


Eva Jurásková