Ve čtvrtek nechybělo ani pro naše pacienty klasické menu – "Dušený špenát, vařené vejce, bramborový knedlík a pro diety – dušený špenát, vařené maso a brambory." To hlásila vedoucí nutriční terapeutka Jolana Vávrů. A dodala: „Špenát je nízkokalorický a plný živin. Je bohatý na kyselinu listovou, vitamín K, vitamín C a draslík. Syrový špenát můžeme přidávat do salátů a smoothie. Pepek námořník měl se špenátem pravdu, opravdu může posílit vaše svaly. Obsahuje přírodní steroid, který podporuje růst svalů. Museli bychom sníst ale více než 1 kg špenátu denně!“

A ti zaměstnanci UHN, kteří špenátu příliš neholdují, si mohli vybrat z pestré nabídky „zelených“ jídel naší kuchyně. Aby měli pacienti i zaměstnanci každý den oběd na stole včas, začíná 18 členný tým kuchařů a pomocného kuchyňského personálu vařit už ve 04:00 ráno. 

Uherskohradišťská nemocnice a. s.