Lovecké slavnosti patří k tradičním akcím červnového kalendáře Muzea regionu Valašsko a pravidelně lákají spousty návštěvníků z širokého okolí. Odpoledne v příjemném prostředí zámeckého parku tématicky zaměřené na tradici myslivosti nabídne i letos bohatou porci zábavy pro celou rodinu. Na programu je sokolnická show, vystoupení kynologů s loveckými plemeny psů a ukázka preparace zvěře. Chybět nebude ani výstava loveckých trofejí.

Premiéru zažije komentovaná vyjížďka hraběcí družiny na koních. Děti se mohou pobavit při kvízové stezce, stopování zvěře, střelbě z luku či lanových aktivitách. Atmosféru vyladí písničky cimbálové muziky Polajka a těšit se můžete i na tradiční zvěřinové speciality od myslivců z Lešné.

„V rámci akce bude zdarma zpřístupněna zámecká expozice Bankovky z celého světa,“ doplnila kurátorka akce Květa Zemanová z Muzea regionu Valašsko. V loňském roce Lovecké slavnosti zaznamenaly návštěvnický rekord a organizátoři pevně věří, že spousta lidí dorazí i letos.

„Všechny co nejsrdečněji zveme. Přijďte si s námi užít příjemné rodinné odpoledne v duchu myslivecké tradice a se spoustou zábavy pro všechny generace. Těšíme se na Vás,“ pozvala Zemanová.

Jiří Koňařík, Muzeum regionu Valašsko

Dětský den v Babicích.
Dětský den v Babicích. Děti si užívaly her, cukrové vaty i kouzelníka Šeklina
Folklórní odpoledne ve Zlechově.
FOTO: Folklórní odpoledne ve Zlechově. Došlo i na ochutnávku výborných vín