Tady coby expert i spolumoderátor sumarizuje a hodnotí jednotlivá utkání z předešlého kola hokejové extraligy.

V pátek 15. listopadu byla v nedalekém Bzenci opět akce Otevřené vinné sklepy při svíčkách, a tady jsem poznal Richtera v další jeho roli, řekněme profesi. Milovník, ale i skutečný znalec vína a historie vinařství.

Jeho dlouholetý kamarád Tomáš Hůsek je spolumajitelem vinařství sv. Florian, a tak Pavla s manželkou na tuto oblíbenou akci k sobě do sklípku pozval. Mezi stovkami návštěvníků, kteří přicházeli v pátek večer pokoštovat nabízená vína, bylo překvapivě mnoho těch, co hokejistu „v civilu“ poznalo. Přišli se s ním pozdravit i udělat společné selfíčko. Sám jsem byl překvapený, jak Pavel s nimi dokázal erudovaně hodnotit ta která vína, jak se jim věnoval a přesvědčil, že vínu opravdu rozumí.

Tak jsem si vzpomněl, jak jsem v Blatnici před mnoha lety seznámil Richtera s vynikajícím vinařským odborníkem panem Josefem Křápkem. Pavel sem často zavítal a po jedné z jeho návštěv mě pan Křápek řekl: „Franto ten kluk tomu neskutečně rozumí, on tak pěkně o tom umí i mluvit.“  Uteklo mnoho vody, zkušeností přibylo a v tento zmiňovaný páteční večer se tváří vinařské akce stal bezesporu tento hokejový mág.

Mgr. Pavel Richter při sportovní kariéře stihnul vystudovat právnickou fakultu, získal republikový i světový titul, ovládá stejně bravurně lyže i tenisovou raketu, je typem rodinného pohodáře, zamiloval si naše moravské Slovácko i červená vína. Ctí In vino veritas, stejně jako fair play v životě i na ledě…

Zaslal František Tureček, Popovice