Logo: Co nám covid vzal, co nám covid dalZdroj: DeníkPrávě pizzerie patří podle posledních statistik Deníku mezi neoblíbenější kuchyně při rozvozu jídel ve Zlínském kraji.

Těm holdovali zákazníci nejvíce jak na začátku letošního roku, v lednu a v únoru, tak také v říjnu a listopadu.

Co se týká české kuchyně, na tu moc chuť neměli jak lednu a v únoru, tak v předešlých dvou měsících. Proto se česká kuchyně umístila v pomyslném, krajském žebříčku na čtvrtém místě za ještě za fast foody a burgery.

„Podle mne ale i v pizzeriích zařazují do poledního menu jídla české kuchyně,“ nesouhlasí se statistikou za resort Balatci Lukáš Žaludek.

Oproti lednu a únoru se také zrychlila doba doručení jídla, ze 36 na 26,7 minuty.

Nejvíce přidávali při objednávce při platbě předem spropitné lidé ve Zlínském kraji Av dubnu a květnu 15,3 korun, nejméně pak v lednu a v únoru, v průměru šlo o 14,2 korun. Nejvíce on-line objednávek na rozvoz jídla podali lidé v srpnu a září a to v 66 procentech.