Zatímco jemu samotnému se téměř nic nestalo, druhý řidič utrpěl těžká zranění.

„Mladý řidič, který se o sebevraždu pokusil už dříve, se našemu vyšetřovateli přiznal, že nehodu zavinil v sebevražedném úmyslu,“ konstatovala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Dodala, že mladík byl převezen k hospitalizaci do kroměřížské psychiatrické léčebny.

Šestatřicetiletý řidič z Uherského Hradiště už však tak dobře nedopadl. „Jeho vůz se po srážce převrátil na střechu. Muž utrpěl těžká zranění, která ho ale neohrožují na životě,“ podotkla mluvčí.

Přestože se už v minulosti policisté setkali s podobnými sebevražednými pokusy, tento případ nepatří k těm obvyklým. „V minulosti řešili nehody, kdy sebevrah najel například do kamionu nebo billboardu. Nájezd do osobního auta jsme tu zatím neměli,“ zavzpomínala policejní mluvčí.

Podle zlínského psychologa Karla Lacigy není sebevražda v autě ničím neobvyklým. Jde totiž o poměrně účinný smrticí prostředek. „Napadne to hodně lidí, ale realizuje to málokdo. Těžko říct, zda si muž uvědomil, že může způsobit i smrtelné zranění někomu druhému. Nicméně se setkávám s tím, že lidé, kteří chtějí skončit svůj život, už pak neberou ohled na to, kolik dalších lidí přitom může zemřít,“ mínil psycholog.

Mladý sebevrah je nyní podezřelý z úmyslné těžké újmy na zdraví, za což mu hrozí až osmileté vězení. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen, nehoda zablokovala silnici na zhruba tři hodiny.