„Policisté pečlivě získávali informace a analyzovali výsledky kriminalistických expertíz. Po téměř ročním snažení pak zadrželi podezřelého muže přímo v místě jeho bydliště,“ uvedla Šípková.

Střelec, který je od středy ve vyšetřovací vazbě, se však nepřiznal a popírá jakékoliv spojení s modranským případem. Kriminalisté však na pozadí střelby předpokládají souvislost s podnikáním zraněného Karla Svobody. Pachateli, který již byl za majetkové delikty dříve trestán, hrozí za pokus vraždy až patnáctileté vězení.

Po střelbě v Modré se v médiích objevil snímek černé Škody 120 nebo 105, kterou těžce zraněný Svoboda vyfotografoval mobilním telefonem. Tento automobil se však do dnešního dne nepodařilo policistům najít.

V pátek 9. března 2007 přijel čtyřiapadesátiletý Karel Svoboda na schůzku k Hotelu u Velehradu, kde jej však překvapil neznámý muž, který na něj vystřelil a ujel. Těžce zraněnému Svobodovi tehdy zachránila život servírka a kuchař z hotelu, kteří přivolali lékaře z nedaleké ordinace.

„Výstřel jsem neslyšela, ale když bouchly dveře a ozvala se rána, jako když někdo spadne, ležel ve dveřích muž. Byl celý od krve a říkal, že jej někdo postřelil,“ vpomínala na tragický den servírka Hotelu u Velehradu Naděžda Sidonová.

Postřelený muž skončil v brněnské úrazové nemocnici, ale několik týdnů nebyl schopný vypovídat.