Informoval o tom mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Nakonec sice nebylo třeba použít výškovou techniku, ale jinak měli všichni muži při likvidaci požáru docela dost práce,“ poznamenal Mitáček.

Tím, kdo požár odhalil jako první byl kuchař Zdeněk Běžník, který zaslechl varovný zvuk hlásiče.

„Začalo hořet v podlaze, bylo to hodně cítit a pak i vidět kouř, který se však držel v patře a tak se restaurace obešla bez újmy,“ uvedl kuchař. Pracovníci motorestu se snažili oheň uhasit ještě před příjezdem hasičů, ale nemohli se dostat k ohnisku požáru.

Hasiči pak museli pomocí motorové pily rozřezat podlahy, aby oheň úplně zlikvidovali. Podle vyšetřovatele začalo hořet od neodborně nainstalovaných tepelných rozvodů z krbu.

Nakonec se požár obešel bez zranění, ale nadělal škodu za sto tisíc korun. Díky hlásiči a včasnému zásahu se však podařilo zachránit majetek za sedm milionů korun.