Přišli nabízet deky, přitom vzali peníze i vkladní knížku

Valašské Klobouky - O obrovské drzosti trojice zlodějů se v pondělí mohla přesvědčit majitelka domu ve Valašských Kloboukách. Dvě ženy k ní domů totiž vnikly přes garáž a překvapené majitelce začaly nabízet deky. Paní si však už nevšimla dalšího muže, který mezitím, co se ji zlodějky snažily zabavit, prohledával byt a kradl.

„Obě pachatelky k ní totiž přišly až do kuchyně. Pak ji opět zavedly zpět do garáže, kde s ní začaly smlouvat o dekách. V té době byl už v bytě i muž, který nepozorovaně začal krást,“ sdělila mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Muž vnikl do uzamčené skříně s petlicí a visacím zámkem. Z ní ukradl finanční hotovost ve výši třiceti tisíc korun a vkladní knížku. „ Zloděje však při tom vyrušil nečekaný příchod syna majitelky. Trojice pak rychle z domu utekla, nasedla do vozu a odjela pryč,“ konstatovala mluvčí.

Okradení majitelé případ ihned ohlásili na policii, která začala po pachatelích tmavé pleti pátrat. „Dopustili se hned dvou trestných činů, a to porušování domovní svobody a krádeže, za což jim hrozí až tříletý pobyt ve vězení,“ vyjmenovala Javoříková.

Zloděj v autě vytrhával plasty

Staré Město - Plastové kryty vytrhal v zaparkovaném automobilu značky Renault Mégane zatím neznámý pachatel. Vozidlo stálo na staroměstské Michalské ulici. „Zloděj vnikl do automobilu násilím a uvnitř poškodil přístrojovou desku, ze které vytrhal plastové kryty. Svým jednáním způsobil majiteli auta škodu ve výši 50 000 korun. V současné době policisté zjišťují, kdo a proč vozidlo poškodil,“ uvedla případu z pondělí 18. února uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková.