Hluk

Auto shořelo kvůli kuně

Překvapivý výsledek má hasičská expertiza požáru osobního automobilu v neděli 23. září v Hluku. Vozidlo Renault Mégane vzplálo na polní cestě mezi Hlukem a místní částí Babí hora. Viníkem požáru je podle vyšetřovatele hasičů kuna.

„Zničené auto jsme odtáhli k domovu řidičky, kde se vyšetřovatel po ohledání místa požáru také zastavil. Jak se záhy ukázalo, byl to klíčový moment k objasnění příčiny vzplanutí. Na místě, odkud řidička vyjela, byly nalezeny kousky ohlodané izolace z elektrické kabeláže auta. Ta byla poškozena pravděpodobně kunou, která tak narušila celistvost elektrického vedení vozu. Na poškozeném vedení došlo při jízdě po polní cestě ke zkratu a následnému požáru,“ objasnil neštěstí mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Na místo požáru musela v neděli vyrazit jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. „Už při příjezdu hasičů byl vidět požár v motorovém prostoru, který hasiči bleskově uhasili vysokotlakým proudem vody. Raněn nebyl nikdo. Řidička uvedla, že při jízdě po polní cestě došlo k požáru, a proto vozidlo ihned odstavila. Snaha o uhašení požáru malým ručním hasicím přístrojem, který přivezl její známý, však byla marná,“ zavzpomínal Mitáček.

Polešovice

Nenechavec kradl ve školce

Nenechavec využil doby oběda v úterý 25. září a odcizil z kabinetu polešovické mateřské školy peněženky. Lapka je ukradl z neuzamčeného kabinetu.
„Zloděj využil chvilky a z neuzamčené skříně odcizil z kabelek učitelek dvě peněženky s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 3 000 korun,“ upřesnila uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková s tím, že není vyloučeno, že zloděj se pokusí zcizovat věci také v jiných kabinetech, ať už školek nebo škol.

Osvětimany

Lapka vybílil dílnu i kontejner

Vloupání do dílny dřevozpracující pily v Osvětimanech a skladového kontejneru na staveništi u silnice vedoucí na Brno u Starých Hutí má na svědomí zatím neznámý pachatel. „Do obou objektů vnikl zloděj násilím. Přes dílnu se v Osvětimanech dostal do kanceláře, kde odcizil stolní počítač a příruční kovovou pokladnu s drobnými mincemi, z dílny odcizil křovinořez a bourací elektrické kladivo,“ vyjmenovala úterní lup uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková.

Nenechavec způsobil škodu ve výši 40 000 korun. Z kontejneru u silnice navíc odcizil nivelační přístroj a také přímočarou pilu. Tam způsobil škodu včetně poškození ve výši 28 300 korun.

Uherský Brod

Policisté odhalili zloděje peněženky

Pachatele krádeže peněženky, která patřila uherskobrodskému taxikáři, odhalili před několika dny uherskohradišťští kriminalisté. „Podezřelý je třiačtyřicetiletý místní muž, který se začátkem července nechal svést v nočních hodinách v taxíku a při vystupování vytrhl řidiči z ruky peněženku s finanční hotovostí 6 200 korun a z místa utekl,“ uvedla uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková.

Policejní komisař sdělil muži obvinění z trestného činu krádeže. V případě prokázání viny mu může být udělen trest odnětí svobody až do výše dvou let.

Uherské Hradiště

Podvodník vyloudil celkem tři miliony korun od 28 lidí

Na zaplacení jiných dluhů si podvodník z Uherského Hradiště rozpůjčoval tři miliony korun, a to od osmadvaceti osob.

„Peníze si půjčoval pod nejrůznějšími záminkami, například na majetkoprávní vypořádání se svou manželkou, na podnikání, na koupi bytu a podobně. Věděl však, že finanční závazky nebude schopen v žádném případě řádně a včas plnit, a přesto si půjčoval dál a dál,“ popsala uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková s tím, že podvodník začal s trestnou činností už v roce 2002.

Kriminalistům čtyřiatřicetiletý muž při výslechu přiznal, že potřeboval splatit další stále narůstající dluhy.

„Policisté se domnívají, že uvedený počet osob, od kterých si pachatel peníze půjčoval, není konečný. Obracíme se proto na všechny občany, kteří zapůjčili muži z Uherského Hradiště-Jarošova jakoukoliv finanční hotovost, aby kontaktovali policii na telefonním čísle 974 678 356, popřípadě na tísňové lince volání 158,“ vybídla poškozené Zámečníková.

Kriminalisté podali návrh na vzetí muže do vazby. Podvodník je nyní umístěn v policejní cele a čeká na rozhodnutí soudu. V případě prokázání viny mu hrozí odnětí svobody až na osm let.