Kriminalisté šetří nález pobodaného šestatřicetiletého muže na silnici nedaleko Vřesovic na Hodonínsku

„Od záchranné služby jsme přijali oznámení, že na silnici mezi Koryčany a Vřesovicemi byl nalezen muž, který má na těle bodnořezné rány,“ potvrdila událost mluvčí brněnské policie Jana Šípková.

Kriminalisté už také zadrželi údajného pachatele, kterým je sedmnáctiletý mladík z Koryčan. „Ten je nyní pro provinění z vraždy stíhán, byl už podán návrh na jeho vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí Šípková s tím, že se o této skutečnosti rozhodlo právě v pondělí 3. prosince.

Podle informací od kolegů z Hodonínského deníku, který o případu informoval jako první, se už o tragické události hovoří také mezi občany Vřesovic u Kyjova.

„Nikdo nás nekontaktoval. Z toho, co se u nás říká, mělo k vraždě dojít v Ježově a sem mrtvého jen převezli,“ uvedla starostka obce Hana Výstupová.
Její slova potvrdili i obyvatelé Ježova na Hodonínsku. „Kriminalisté to u nás vyšetřovali. Zabitým je obyvatel Ježova, přistěhovalec,“ řekl Deníku místostarosta Ježova Slavomír Gottwald s tím, že mrtvý muž bydlel v obci dva roky. Pozdvižení zavládlo o víkendu také v Koryčanech.

„Sám o tom nic nevím, ale kvůli této události byla ve Lhotce, což je naše místní část, v sobotu objížďka. Lidé proto spekulují, že tam k vraždě došlo,“ nastínil starosta Miloslav Máčel.

Motiv vraždy však zůstává stále nejasný. Mladík, který je z ubodání muže podezřelý, využil jako mladistvý práva u výslechu nevypovídat. „Podle předběžných informací se ale mohlo jednat o osobní spory,“ nevyloučila policejní mluvčí Šípková.