Počítám s dvoutýdenní karanténou v případě, že bych si podala ruku s někým, kdo je koronavironosičem. Myju si ještě o něco pečlivěji a častěji ruce. A opravdu se nechystám do Číny nebo jiných středisek nákazy.

Babiš verze 2020

Vždyť, jak zaznělo z jedněch moudrých úst, to by udělal jen blázen. Proto si lámu hlavu se sdělením ministra zahraničí, že se prezident Miloš Zeman v dubnu zúčastní summitu 17+1 zemí v Pekingu. Původně letět nechtěl, protože Číňané neplní investiční sliby dané Česku.

Co se od jeho lednového postoje změnilo? Investice nepřibyla ani jedna. Wu-chan se stal ohniskem virového onemocnění. Miloš Zeman je o pár měsíců starší, takže patří do kategorie nejohroženějších lidí. Proč tedy hodlá porušit všechna bezpečnostní opatření a na pozvání kývnout?

Digitální nedbalky

Jeden důvod by tu byl: výhružný dopis čínské strany, která varovala před cestou předsedy Senátu na Tchaj-wan. Hradní písemné přitakání vyděračům asi nestačilo. Miloš Zeman zkrátka musí jet hájit zájmy spřízněných podnikatelů osobně. Tuhle avantýru by ale vláda, která dává razítko na zahraniční výjezdy prezidenta republiky, schválit neměla. Nebo si snad chce vzít na svědomí jeho zdraví?