Jedná se především o produkty v krizové situaci snadno využitelné pro samotné postižené i záchranáře, tedy paštiky, masové konzervy a hotová jídla. „Jde o výrobky řádově za několik desítek tisíc korun. Naše firma se snaží dlouhodobě chovat odpovědně a myslíme si, že se sluší, aby ti, kteří mají zdroje za této vážné situace solidárně pomohli druhým v nouzi," konstatoval mluvčí společnosti Hamé Petr Kopáček.

Podporu vyplaveným lidem organizuje také uherskohradišťská pobočka Charity. Do pátku 14. června pořádá sbírku desinfekčních a sanitačních přípravků, ochranných rukavic, mastí na ruce, stavebního nářadí, například lopat, krumpáčů či koleček, ale i lůžkovin.

Uherskohradišťská charita je připravena vyslat do zasažených oblastní 6 týmů složených z odborně vyškolených pracovníků. „Navíc jsme do povodňové sbírky poslali deset tisíc korun, suma však ještě není konečná. Kromě finanční pomoci jsme kontaktovali také kněží v našem děkanátu a předali jim informaci o celorepublikových charitních aktivitách a sbírkových kontech," informoval ředitel uherskohradišťské Charity Jiří Jakeš. (lap)

Kam můžete poslat peníze

Sbírkové konto Charity ČR: č.ú. 11998822/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 906

Dárcovké SMS: DMS CHARITAPOMOC na číslo 87 777
(Cena jedné DMS je 30 Kč, z toho Charita ČR obdrží částku 27 Kč. Službu zajišťuje Fórum dárců)

SOUVISEJÍCÍ Hradiště vyšle pomoc zaplavenému Písku