K takovému tréninku ovládání vozidla a vyhýbání se překážkám nanečisto nemají frekventanti regionálních autoškol příliš možností. „Je zde uzavřený prostor, takových výcvikových ploch po městě moc nenajdete. Jedná se tedy o příležitost, jak se zdokonalit. Dnes sem dorazili procvičit nejen žáci autoškol, ale i někteří sváteční řidiči. Všichni známe, jak to vypadá, když takoví šoféři vyrazí na silnice," okomentoval smysl páteční akce Antonín Tvrdoň z odboru dopravy uherskohradišťského Městského úřadu.

Tréninkový slalom si vyzkoušela i osmnáctiletá Jana Bartošová z Dolního Němčí, která má v autoškole za sebou devět jízd. „Připadá mně ale, že toho ještě moc neumím. Jezdit v provozu po městě je těžké, proto jsem tuto možnost přivítala," ocenila studentka nabídku Dne s autoškolou, když s autem prokličkovala kuželovou dráhou.

Zpestřením pak byl simulátor nehody, v kterém se zájemci mohli nechat převrátit na střechu a zkusit si vylézt z takto havarovaného auta. Mladší ročníky si zase na bicyklech projely překážkovou dráhu nebo se seznámily s činností záchranářů a vybavením jejich sanitek.