Jeho vznik, respektive oprava prostoru na kraji města, má hned několik důvodů. "Je to jedno z posledních nevzhledných míst Bojkovic. Zastávek je tam zbytečně mnoho, nevyužívají se a naopak tam není moc kde parkovat," uvedl starosta Bojkovic Petr Viceník. Dodal, že by chtěli naučit lidi přijíždějící do Bojkovic za prací parkovat v okolí autobusového a vlakového nádraží, aby nezajížděli do centra města. Druhým důvodem je pak úvaha o elektrifikaci vlakové tratě až do Bojkovic, tím se město mohlo stát nástupní stanicí tohoto kraje regionu.

Lídr kandidátky TOP 09 ve Zlínském kraji Kristýna Zelienková.
Kristýna Zelienková, kandidátka do poslanecké sněmovny odpovídala ON-LINE

 

Počet autobusových stání řešili s odborníkem a analýza ukázala, že vzhledem k nepravděpodobnému zvyšování frekvence této dopravy stačí dvě krytá a jedno nekryté místo. "To využijeme jen jedenkrát denně, kdy se tam kříží tři linky. V ostatních případech stačí ta dvě krytá stání," vysvětlil starosta Bojkovic. Dvě hlavní odjezdová stání budou buď za sebou, nebo vedle sebe. Stání jsou pro jeden autobus délky 15 metrů a jeden délky 12 metrů. Dále vznikne jedno stání před restaurací Vagon, které můžou sloužit jako třetí rezervní odjezdové stání, také jako příjezdový nebo i odstavný prostor. V západní části pak budou další dvě místa pro náhradní dopravu Českých drah, které budou v běžném provozu sloužit jako odstavná. Hlavní parkoviště P+R vznikne mezi autobusovými stáními a Nádražní ulicí. Vjezd bude jednosměrný z východu k západu. 

Ilustrační foto.
Povolená kola od aut ohrožují hradišťské řidiče

Opravou celého prostranství se nejen zvýší počet současných 15 až 20 parkovacích neznačených míst, ale v místě přibude i zeleně. "Bojkovský starosta je ďábel a všichni ho můžou Bojkovicím závidět," okomentoval nové záměry města Bohumil Staník. A není jediný, kdo kvituje opravu nádraží. "S parkováním je to složité všude, kde se shromažďuje více lidí. Nová parkovací místa budou určitě využitá, "doplnila slova svého spoluobčana Jana Krátká. 

Studie je téměř hotová, město teď čeká, zda uspěje v žádosti o dotaci iROP, která by měla pokrýt 85% z vysoutěžené částku, ta projektová je asi 13 milionů korun, obec však počítá s nižší. Výsledek by se měli dovědět na začátku příštího roku. 

ZŠ TGM Bojkovice. 1. A. paní učitelky Luďky Pavlíkové
Představujeme prvňáčky ze ZŠ T. G.Masaryka v Bojkovicích