Dotkne se tak i tradiční Růžencové pouti, která vyvrcholí v neděli 1. října. „Atrakce a stánky nezasáhnou do plochy staveniště. Využitelná plocha v lokalitě kolem hradeb bude letos výrazně redukována. Tak to zůstane i po dokončení prací,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje města Robert Vráblík.

V místě stavby docházelo především v prvním týdnu často k tomu, že i denně projíždějící řidiči směřující od centra města o uzavírce nevěděli a před stavbou se jich desítky denně otáčely. Informace o uzavírce ale podle vedení města na místě byly. „Značky slepé ulice jsme umístili hned první den staveb. Jedna je u Domu kultury, druhá u Domu dětí a mládeže. Řidiči bohužel ale jezdí podle dlouholetých zvyklostí a změny dopravního značení hned nezaregistrují,“ poznamenal starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar.

Zmatky v Uherském Brodě. Letní kino u Ulitého Kafé představitelé města zrušili
Peticí Broďané protestují proti nucenému přesunu letního kina

Označení uzavírek a především omezení směru jízdy přesto není podle Broďanů dostatečné. „Ve všech směrech jsou rezervy. Například směrem z ulice Na Dlouhých není vyznačeno nic, řidiči však můžou pokračovat pouze jediným směrem. Od centra se o slepé ulici dozvědí až u Domu kultury, což je pozdě. Musí se poté otáčet,“ podotkla Kamila Buráňová, která bydlí v ulici U Lapače.

Vznik nového kruhového objezdu ovlivní i pěší, respektive přechody pro chodce. „Nebude se rušit přechod u kavárny Myslivna, bude jen částečně posunut. Další přechody dokonce přibudou,“ prozradila mluvčí brodské radnice Elen Sladká.
Rozpočet stavby je 5,1 milionu korun. Jedná se o společnou investici Uherského Brodu a Zlínského kraje.

Autor: Marek Bartošík