„Jedná se především o vyřešení připomínek ohledně přestavby chodníků a cest kolem tamní mateřské školy. Lidé ze sídliště totiž nechtějí, aby se cesta kolem školky stala průjezdnou," vysvětlil mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma. Nesouhlas některých obyvatel sídliště se ale týká i dalších částí projektu.

Například Kamil Basovník, který v bytovém domě na sídlišti Na Rybníku bydlí, měl možnost prohlédnout si celý projekt. Zúčastnil se také veřejného projednávání záměru. Spokojen ale není. Tvrdí, že prakticky každá část projektu má větší či menší vadu. „Součástí změn má být například nové dětské hřiště, což považuji za velmi dobrý nápad. Toto hřiště ale nemá mít pískoviště. Zástupci města nám řekli, že děti ze sídliště Rybník mají možnost chodit na pískoviště do Smetanových Sadů které se nachází zhruba pět set metrů od našeho domu. To považuji za velký nedostatek," postěžoval si před nedávnem Kamil Basovník.

Vlastní realizace investiční akce „Revitalizace veřejného prostranství sídliště Na Rybníku" je v projektové fázi, a koncem letošního bude vypsána veřejná zakázka na zhotovitele. Součástí projektu je výstavba či rekonstrukce parkovacích míst, místních komunikací, chodníků, veřejného osvětlení a zeleně.

„Ještě jednou se sejdeme s předsedy Společenství vlastníků jednotek a veškeré záměry s nimi probereme. Věříme, že ve výsledku se s obyvateli lokality ve všech bodech projektu shodneme a nebo dojdeme ke kompromisnímu řešení," vyjádřil se starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský.