„Snažíme se nabídnout návštěvníkům co nejširší druhy rozličného zboží a věřím, že se nám to i tento rok podařilo. Samozřejmě jsme se více zaměřili na velikonoční téma, a tak zde najedete mnoho stánků s kraslicemi, proutěnými košíky či pomlázkami. Nicméně celkově je především zastoupená tradičně pestrá lidová tvorba," prozradil pořadatel hradišťských trhů Libor Habarta.

Prodejci se tak svojí nabídkou snažili zaujmout návštěvníky, kteří se i tentokráte scházeli v hojném počtu, aby ochutnali něco z místního koloritu, ať už za pomocí doprovodného programu, dobrého občerstvení nebo díky věcným suvenýrům.

„Co se týká programu, ten, jak už je zvykem, vychází skvěle. Spousta lidí se přišla podívat hlavně na folklorní dopoledne, avšak pozadu nejsou ani další skupiny, jejichž místní původ podtrhuje naši snahu ladit svátky do slováckých barev," dodal hlavní organizátor.

Jednotnost celého jarmarku letos poprvé výrazněji dokreslují i stejně zbarvené a vyzdobené stánky všech trhovců, což byl pro pořadatele dlouhodobý a náročný cíl.

„Ačkoliv to není zcela dokonalé, libí se mi tento rok výzdoba a dekorace celého jarmarku. Stánky jsme konečně spojili do motivu hnědé barvy, což byl často s některými prodejci až nadlidský úkol. Díky tomu však tady dnes můžeme z devadesáti procent vidět jenom dřevěné stánky," poukázal na dílčí úspěchy Libor Habarta.

Celá sobota na náměstí byla doprovázena například Cm Ohnicou, FS Cifrou Lenky Kraváčkové, folkrockovou skupinou AG Flek nebo multižánrovou skupinou Frajeři, takže o dobrou zábavu bylo postaráno.