Nejvyšší volební účast ve Zlínském kraji byla na Zlínsku, kde hlasovalo 40,9 procenta voličů. Nejméně jich přišlo k urnám na Vsetínsku, a to 35,4 procenta.

Nejvyšší volební účastí v kraji se může pochlubit obec Hostějov na Uherskohradišťsku, kde volilo 77,14 procenta voličů. Svůj hlas tam odevzdalo 27 z 35 voličů. Naopak nejmenší zájem byl v obci Nítkovice na Kroměřížsku, volilo tam 50 z 215 voličů, což je 23,26 procenta voličů.

Nejstarším zvoleným zastupitelem je devětašedesátiletý Jaroslav Kučera, který byl čtyřkou na kandidátce KSČM. Kučera, který pochází z Rožnova pod Radhoštěm, byl v posledních čtyřech letech krajským radním pro dopravu.

Nejmladším zvoleným zastupitelem je třicetiletý Jiří Korec, osmý na kandidátce hnutí ANO. Korec se v půlce září stal také náměstkem zlínského primátora. Nahradil náměstka Dalibora Stříbného (ANO), který rezignoval poté, co vyšla najevo jeho snaha získat mimo pořadník městský byt pro přítelkyni.

Průměrný věk v pětačtyřice­tičlenném zastupitelstvu je nyní 50,76 let. V zastupitelstvu usedne deset žen.

V krajských volbách zvítězili lidovci, získali 12 mandátů. Druhé ANO jich má osm, ČSSD a STAN šest. V zastupitelstvu budou i čtyři komunisté a zastupitelé Svobodných a Soukromníků, tři zástupci ODS a dva za hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura.