Právě tehdy se totiž objekt bývalé školy s přilehlými pionýrskými chatkami vysídlil a přestal oficiálně fungovat. Přes snahu o vzkříšení několika soukromých nájemníků nyní obec přichází s vlastním plánem, jak středisko zachránit. Už v minulém roce nechala na své náklady školní budovu zastřešit. Letos by chtěla dodělat hygienické zařízení tak, aby se v druhé polovině léta mohli do chatek zase nastěhovat zájemci o prázdniny v přírodě.

„Ačkoliv jsme měli na stole více podkladů a návrhů, s nimiž jsme mohli na komplex získat i nějaké dotace, vše by nám v jeho využití svazovalo ruce. Právě proto jsme se rozhodli investovat pouze čistě z obecních prostředku peníze do oprav, které pomohou kemp znovu otevřít," vysvětlil starosta Lopeníku Roman Buček.

I proto, že se odprodej areálu dlouhodobě obci nedařil, z něj nakonec vyroste ideální prostor pro letní tábory. „Vyčlenili jsme si z rozpočtu zhruba tři sta tisíc korun, které půjdou víceméně na sociální zařízení a samotné chatky. Otevřeno bychom chtěli mít už v druhé polovině letošních letních prázdnin," dodal Roman Buček.

ČTĚTE TAKÉ

Silvestrovský výšlap na rozhlednu ukrýval ledové plotny 

Novinky nabízí kempy hlavně v Ostrožské Nové Vsi