Celkem na deseti pejskaři nejoblíbenějších místech ve městě mají vyrůst stojany na sáčky pro psí exkrementy. Dodnes přitom bylo možné si pomůcku při venčení vyzvednou pouze na pokladně městského úřadu či na dvou lokalitách ve městě. Hradiště je proto připraveno počet stojanů postupně rozšiřovat.

Ubytovna ve Staré Tenici má být na prodej. Jedním z možných zájemců přitom je samotné Hradiště.
Získá ubytovna ve Staré Tenici nového majitele? Ve hře je i město Hradiště

„V minulosti sice město instalovalo dva podavače sáčků v Rybárnách a Smetanových sadech, bohužel ty byly minimálně využívány a z velké části sloužily spíše k vyhazování odpadků či jako cíl vandalů,“ vysvětlil neúspěch prvních stojanů mluvčí Hradiště Jan Pášma.
I proto se tentokrát vedení radnice rozhodlo oslovit nejprve místní komise městských částí, které mají podat návrh nejvhodnějších lokalit. „Některá místa v Mařaticích, Míkovicích či při vstupu ze Štěpnic do Kunovského lesa máme už předem vytipovaná. O ostatních zatím stále jednáme,“ dodal Jan Pášma.

Do 30. června mají zmizet vývěsky z Prostřední ulice v Uherském Hradišti.
Uherské Hradiště chce redukovat reklamu v centru

Bohaté zkušenosti se zavedením stojanů má už obec Velehrad. Podle tamního starosty Aleše Mergentala mají nezanedbatelný vliv na úklid veřejného prostranství. „Nelze říct, že bychom za ty léta, co sáčky nabízíme, nenašli na trávnících žádné výkaly. Rozhodně se ale jedná o dobrou pomůcku, která je hojně využívaná,“ poznamenal.

Ilustrační foto.
Malá vybavenost, vysoké poplatky. Hradiště prý není město pro pejskaře