Deníku popsal podrobnosti události Antonín Kadlček, otec majitele Formiky Radka Kadlčka. „Přímo od výrobce jsme koupili asi před třemi lety železnou konstrukci s plachtou z celtoviny za zhruba dvě stě tisíc korun. Nevím, jak je možné, že se propadla, vždyť máme výrobcem garantovanou nějakou nosnost, kterou nemůže přece překročit to, že dva dny trochu víc nasněží," ukazoval na zlomené rámy železných tyčí Antonín Kadlček. Střecha stanu o rozměru osm krát dvacet metrů se přitom propadla už na noční směně. „Nejdříve se propadl střed stanu, který klesl tak nízko, jak mu to dovolil uskladněný materiál. I kvůli tomu, že bedny naskládané na paletách mají kolem dvou metrů, se nepropadla konstrukce úplně, přestože i boční stěny jsou trochu vypouklé," uvedl Antonín Kadlček.

V tu chvíli ve skladovacích prostorách nikdo nebyl. Pokud by však prostor pod propadlou střechou byl vyklizený a někdo se zrovna nacházel ve skladu, mohlo jít zaměstnancům o zdraví. „Přijeli hasiči i policajti, ale jakmile viděli, že se nikomu nic nestalo, odjeli. Sníh ze střechy stranu tak začneme odklízet sami a potom už jenom budeme vyjednávat s pojišťovnou a výrobcem stanu," informoval Antonín Kadlček.

Zaměstnanci z ranní směny stojící opodál skladovacích prostor mluvili o štěstí. „Díky bohu se nikomu nic nestalo, ale do budoucna, pokud se stan nahradí podobným přístřeškem, rozhodně čisté svědomí mít nebudu, když pod jeho střechu budu muset jít," poznamenala zaměstnankyně z Horního Němčí Helena Talská, která za svoji patnáctiletou historii u Formiky podobnou nehodu nezažila.

Krátce před půl devátou ráno vyrazili ke zřícené střeše do průmyslové zóny na okraji Dolního Němčí profesionální hasiči z Uherského Brodu a Uherského Hradiště, posílení o jednotky dobrovolných hasičů z Dolního Němčí a Vlčnova. „Jednalo se o propadlou střechu do prostoru skladu o rozměrech 8x20 metrů, kde se v té době žádná osoba nenacházela. Hasiči se vzápětí vrátili na své základny po dohodě s majitelem, který nahlásil, že se o likvidaci následků události postará sám," informoval mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Společnost Formika produkuje v Dolním Němčí plastové výrobky. Působí ve dvou budovách, přičemž výroba a vedení podniku sídlí v jednom objektu a ten druhý, slouží jako sklad. Propadnout se však měl přístřešek skladovacích prostor sousedící s oběma budovami.

ČTĚTE TAKÉ Lopaty do ruky! Na Slovácku napadlo místy až čtyřicet centimetrů sněhu