Součástí betonové stezky, spojující město s místní částí Krhov jsou odpočívadla a informační panely. Celková cena se vyšplhala na 12,5 milionu korun.

„Podařilo se nám na to získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 85%,“ pochvaloval si bojkovický starosta Petr Viceník.

Jeden z panelů je podle něj věnován loni zesnulé Markétě Klimentové, která se podílela na přípravě publikace Kudy a kam na Bojkovsku. Samotnou knihu, kterou v sobotu pokřtí, si zájemci budou moci též zakoupit.

Hřbitov  v Kunovicích.
Nalezené urny uloží do hrobů. Trestní oznámení nepodají

Další z panelů návštěvníkům přiblíží osudy mlýnů na Bojkovsku či místní části Krhov a Bzovou. Součástí programu budou aktivity pro děti, které připraví místní Dům dětí a mládeže. Odpoledne vyvrcholí na dvanáctém memoriálu Josefa Křižky.

Jedná se o soutěž v požárním sportu pro mladé hasiče, která se bude konat od 13 hodin na krhovském hřišti. Bojkovice a široké okolí je pro cyklisty ideální, samotným městem prochází dvě cyklistické trasy.

Ta první, z Uherského Hradiště do Pitína, měří necelých 38 kilometrů a její součástí jsou i cyklostezky z Újezdce přes Šumice do Nezdenic a cyklostezka mezi Bojkovicemi a Pitínem.

Druhá trasa, která překračuje Vizovické vrchy, je dlouhá asi 50 kilometrů a vede z Vizovic na Mikulčin vrch. Sousedním Pitínem prochází významná Beskydsko-karpatská magistrála. (mm)

Součástí Vlárské dráhy je také železniční zastávka v Šumicích
Vlárská dráha je ve špatném technickém stavu. Kvůli opravám hrozí zpoždění vlaků