Po vnitřních omítkách nyní přichází na řadu instalace eurooken.

Občanské sdružení pro výstavbu kaple se na vybudování svatostánku materiálně i finančně dobře připravilo. Do loňských Vánoc naplnilo svoje předsevzetí a hrubou stavbu kaple pro dvě stovky věřících dostalo pod střechu. Atypickou věž, kterou tvoří tři vysoké pilíře z lepeného dřeva, které symbolizují svatou Trojici, stačilo ještě obohatit o půldruhého metru vysoký kříž z dílny veselských uměleckých kovářů.

„Nyní provádíme vnitřní omítky kaple a následně v ní budeme instalovat eurookna v barvě dřeva, z něhož je postaven skelet svatostánku. Letos bychom chtěli ještě provést venkovní úpravy před kaplí, do níž bude bezbariérový přístup. Svůj díl péče dostane v Brně i socha Panny Marie, která zatím stojí před kaplí. Po restaurování bude umístěna po pravé straně církevní stavby,“ vysvětlil předseda občanského sdružení František Novotný.

Stavba kaple byla realizována ze sbírek a darů věřících, rodáků žijících v zahraničí, podnikatelů i drobných firem. Finanční a materiální podporu poskytl i obecní úřad. Ke konci července byly na stavbě kaple proinvestovány téměř tři miliony korun. „Původní rozpočet počítal s pěti miliony, ale kvůli neustálému nárůstu cen nás přijde kaple na šest milionů. A to musíme hodně šetřit,“ uvedl Novotný.

Předseda sdružení ve skrytu duše věří, že první mše v novém svatostánku by se mohla uskutečnit u příležitosti traplických hodů v roce 2008. Ty se už tradičně konají o prvním říjnovém víkendu.