„Lidé mi volali, ať s tím něco udělám, že z víceúčelového areálu Bůrovce, který se nachází kousek za obcí, jde strašný hluk. Vyjela jsem na místo, ale v Bůrovcích, kde se skutečně konala akce, byla situace pod kontrolou pořadatelů a hluk nebyl nijak intenzivní. Nakonec nám jeden z náhodných kolemjdoucích sdělil, že na poli za obcí spatřil velkou skupinu lidí,“ zavzpomínala na nedávnou událost starostka obce Hana Marášková, která se k „místu činu“ nakonec sama vydala. „Zjistila jsem, že se tam odehrává technoparty. Akci navštívily asi čtyři stovky osob. Žádnou technoparty jsme ale nepovolili a jak se ukázalo, majitel pozemku také ne. Pořadatelé si ale dali říct a akci zrušili. O dva týdny později se však situace opakovala. Opět jsme jim ale domluvili a účastníci se v klidu rozešli,“ popsala události Marášková.

Za pošlapanou louku však dodnes pořadatelé technoparty dluží „odškodné“. Tvrdí to majitelé louky. „Domluva s hlavním pořadatelem byla nakonec velmi seriózní, zůstalo ale jen u slibů. Hlavní organizátor, nějaký pan Ohnoutek, slíbil, že se přijde domluvit a uhradit škody za poválenou trávu. Mám v úmyslu jim naúčtovat zhruba dva tisíce korun. Dodnes se ale nikdo neobjevil a škodu neuhradil,“ poznamenal Vlastimil Lapčík, agronom společnosti, která vlastní louku, na níž se technoparty odehrála.

Lidé z obce nejsou z přítomnosti „technařů“ nijak nadšeni. „Kousek za obcí je areál, kde se pravidelně každý víkend koná nějaká akce. Další rámus pak slýcháme z nedaleké louky. To není možné dále tolerovat,“ tvrdí dvaašedesátiletá Anežka Strouhalová, která se v Topolné v době prázdnin stará o dva vnuky.

Policie v souvislosti s událostí nikoho stíhat nebude. „Situaci na druhé technoparty monitorovala naše hlídka, policisté však neshledali žádné porušení zákona,“ uvedl mluvčí Policie ČR v Uherském Hradišti Jaroslav Krejčíř.

Pořadatele technoparty se redaktoru Slováckého deníku nepodařilo do uzávěrky tohoto vydání zkontaktovat.

 

ZDE>SI TAKÉ PŘEČTETE DALŠÍ AKTUÁLNÍ ZPRÁVY ZTÝDENÍKU SLOVÁCKÉ NOVINY

Chcete reagovat na uvedený článek? Pište nám e-mailem na adresu:oleg.kapinus@denik.cz